Εμβολιασμοί και χρηματοδοτικά εργαλεία στο επίκεντρο της συνάντησης του Δ. Παπαστεργίου με τον δήμαρχο Αγιάς
Θεσμικοί Φορείς

Εμβολιασμοί και χρηματοδοτικά εργαλεία στο επίκεντρο της συνάντησης του Δ. Παπαστεργίου με τον δήμαρχο Αγιάς

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο της Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ και των Δήμων για την ενίσχυση των εμβολιασμών των πολιτών προκειμένου να ορθωθεί τείχος προστασίας και οι πολίτες να είναι πιο ασφαλείς. Μάλιστα, ο κ. Γκουντάρας που νόσησε από τον κορωνοϊό, τον περασμένο Μάιο, τόνισε τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού ως μέσο προστασίας, ενώ ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για την δημιουργία help desk, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να ενημερωθεί σωστά και επίσημα για όλα τα δεδομένα.

Επιτάχυνση στις διαδικασίες για να μη χαθεί ούτε ευρώ από τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους Δήμους

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε την ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε όλοι οι Δήμοι και ο Δήμος Αγιάς να έχουν στη διάθεσή τους όλα εκείνα τα μέσα που χρειάζεται, ώστε να συμμετέχουν με έργα που θα αλλάξουν τη ζωή των πολιτών, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Παράλληλα, συζήτησαν με τον κ. Γκουντάρα τις διαδικασίες για τη διαμόρφωση των νέων πολεοδομικών σχεδίων που χρηματοδοτούνται, επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης με 245 εκατ. ευρώ.

Τέλος, οι κ.κ. Παπαστεργίου και Γκουντάρας συζήτησαν για τις προτάσεις που επικαιροποιεί και καταθέτει η ΚΕΔΕ, σε ανοιχτό διάλογο με όλους τους Δήμους της Ελλάδος για την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των θεσμών του κράτους στο υπό διαμόρφωση σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι οι αρμοδιότητες είναι το νέο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ότι κάθε αρμοδιότητα που θα παραμείνει, από τις υπάρχουσες, αλλά και όποια προστεθεί στην ευθύνη των Δήμων θα πρέπει να συνοδεύεται από τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, προκειμένου να μπορεί ο Δήμος να επιτελεί το έργο που του αναλογεί και να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του απέναντι στους δημότες και την τοπική κοινωνία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet