Η ΚΕΔΕ αποχαιρετά τον «μέντορα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Παναγιώτη Παπαγιάννη
Θεσμικοί Φορείς

Η ΚΕΔΕ αποχαιρετά τον «μέντορα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Παναγιώτη Παπαγιάννη

Με οδύνη και σεβασμό ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) αποχαιρετούν στον Παναγιώτη Παπαγιάννη, πρώην δήμαρχο Χολαργού και πρώην γραμματέα του Δ.Σ της ΚΕΔΕ.

Ειδικότερα, η Ένωση αναφέρει στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή της:

«Ο Παναγιώτης Παπαγιάννης υπήρξε ο μέντορας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του οποίου το συγγραφικό και επιστημονικό έργο αποτέλεσε πολύ συχνά βάση για επιχειρησιακά προγράμματα και νόμους που διέπουν τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

»Δήμαρχος Χολαργού, καθαιρέθηκε το 1967 από τη Χούντα και εξορίστηκε στη Γυάρο. Ο Παναγιώτης Παπαγιάννης ήταν ο πρώτος καθηγητής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Ήταν ο εκδότης του περιοδικού “Τοπική Αυτοδιοίκηση”, ενώ υπήρξε και επιστημονικός υπεύθυνος του περιοδικού “Τετράδια Αυτοδιοίκησης”, που ήταν και το πρώτο επιστημονικό περιοδικό που εξέδωσε η ΚΕΔΕ για τον θεσμό».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε από την πλευρά του:

«Ο Παναγιώτης Παπαγιάννης αφήνει πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη σε όλους όσοι ονειρευόμαστε και παλεύουμε για μια σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το έργο του στην ΚΕΔΕ, τόσο ως γενικού γραμματέα του Δ.Σ. όσο και ως επιστημονικού υπεύθυνου στο περιοδικό “Τετράδια Αυτοδιοίκησης”, τον κατατάσσουν στις μεγάλες προσωπικότητες της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους αγαπημένους του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet