Καλύτερες συνθήκες εργασίες και δίκαιες αμοιβές για τους υπαλλήλους των υγειονομικών υπηρεσιών ζητεί η ΕΝΠΕ
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Καλύτερες συνθήκες εργασίες και δίκαιες αμοιβές για τους υπαλλήλους των υγειονομικών υπηρεσιών ζητεί η ΕΝΠΕ

Στη διατύπωση αιτήματος για την κάλυψη των κενών θέσεων στις υγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειών και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εποπτών Δημόσιας Υγείας με δίκαιες αμοιβές, προχώρησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ). Επιπλέον, η ΕΝΠΕ τάχθηκε κατά των  κινητοποιήσεων των εποπτών Δημόσιας Υγείας εν μέσω Covid.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα μετά από εισήγηση του α’ αντιπρόεδρου της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη. Το σχετικό αίτημα που διατυπώνεται από την ΕΝΠΕ αφορά, εκτός από την κάλυψη κενών στις διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου, τις υπηρεσίες των τομέων Υγείας, Πολιτικής Προστασίας και Πρόνοιας.

Ο κ. Πατούλης πρότεινε να ληφθεί απόφαση προκειμένου να διατυπωθεί αίτημα προς τα αρμόδια υπουργεία να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν σε νευραλγικούς τομείς όπως οι διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου των Περιφερειών.

Όπως επισήμανε, οι εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες υπηρεσίες διατυπώνουν αιτήματα που αφορούν στην έλλειψη προσωπικού, στην πρόβλεψη επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και στην εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι πρόκειται για δίκαια αιτήματα τα οποία είναι ανάγκη να ικανοποιηθούν από την κεντρική διοίκηση με την κατάρτιση ειδικών νομοθετικών ρυθμίσεων.

Επιπλέον, με αφορμή την απόφαση της Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομη την εξαγγελθείσα απεργιακή κινητοποίησή τους και την αποχή τους από την εκτέλεση κάθε εξωτερικής υπηρεσίας και εξωτερικών ελέγχων στην Αττική από τις 4 Οκτωβρίου και μετά σημείωσε:

«Η υποστελέχωση των υγειονομικών μας υπηρεσιών είναι σε βάρος της πρόληψης, αλλά και της καταστολής σε ζητήματα δημόσιας υγείας. Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας, κάθε πράξη ή αποχή από τα καθήκοντα μιας τόσο κρίσιμης υπηρεσίας δεν στρέφεται ενάντια σε αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση της υποστελέχωσης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, αλλά ενάντια στην πλειονότητα των πολιτών της Αττικής.

»Έχουμε μπροστά μας να δώσουμε μια δύσκολη μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και τη μάχη αυτή οφείλουμε να τη δώσουμε μαζί με τους εργαζομένους μας. Με ευθύνη και αποφασιστικότητα θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη μεγαλύτερη υγειονομική πρόκληση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και για να διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και δίκαιες αμοιβές για τους αγωνιστές της “πρώτης γραμμής”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet