Νέα ηλεκτρονική γραμμή ερωτημάτων της ΚΕΔΕ προς χρήση για τους Δήμους της χώρας
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Νέα ηλεκτρονική γραμμή ερωτημάτων της ΚΕΔΕ προς χρήση για τους Δήμους της χώρας

Ενδιαφέρον εντοπίζεται στη συναδελφική, όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει, επιστολή του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου, προς τους δήμους όλης της χώρας, η οποία αφορά στον νέο τρόπο μέσω του οποίου οι τελευταίοι μπορούν να υποβάλλουν πάσης φύσεως ερωτήματα προς τους αρμόδιους φορείς.

Η επιστολή του κ. Παπαστεργίου έχει ως εξής:

«Όλο αυτό το διάστημα κατά το οποίο οι αντοχές της χώρας και των τοπικών μας κοινωνιών δοκιμάζονται από την επέλαση του “Covid-19”, η ΚΕΔΕ, ξεπερνώντας τον θεσμικό της ρόλο, επεδίωξε να σταθεί με υπευθυνότητα δίπλα στα αρμόδια, για τη διαχείριση της κρίσης, κρατικά όργανα, στους δήμους και την κοινωνία.

»Έχοντας συναίσθηση της δύσκολης κατάστασης που έπρεπε ως χώρα να διαχειριστούμε, προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες, αφήνοντας όμως τις αποφάσεις για τους πλέον αρμόδιους, την επιτροπή των ειδικών. Επιλέξαμε τη “θεσμική οδό” για να μεταφέρουμε τις απόψεις της Αυτοδιοίκησης μέσω των διαύλων επικοινωνίας που έχουμε με την κυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα υπουργεία, προκειμένου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να υπάρχει προς τα έξω μία και μόνο σοβαρή και υπεύθυνη φωνή. Αυτή της κυβέρνησης. Και η αλήθεια είναι ότι η συνεργασία αυτή πήγε καλά μέχρι τώρα, παρά την πίεση και τις πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνουμε.

»Η επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία, κυρίως το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Υγείας, ήταν εξαιρετικά γρήγορη και αποτελεσματική και πολλές από τις προτάσεις μας ήδη νομοθετήθηκαν, λύνοντας θέματα που είχαν προκύψει τις αμέσως προηγούμενες ώρες σχετικά με την εφαρμογή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

»Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, δημιουργήσαμε άμεσα γραμμή ερωτημάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], τα οποία αποστέλλουμε καθημερινά και μας απαντώνται από τους αρμόδιους φορείς.

»Το σύνολο των Δήμων που έστειλαν μέχρι σήμερα ερωτήσεις, καθώς και τις απαντήσεις που δόθηκαν στα ερωτήματα που τέθηκαν, μπορείτε να τα βρείτε σε αυτή τη διεύθυνση. Όμως δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε 24ωρη βάση δίπλα στους Δήμους, διευκρινίζοντας καταστάσεις, δίνοντας απαντήσεις και κυρίως προτείνοντας λύσεις.

»Είναι επίσης σημαντικό να λειτουργήσουμε όλοι το επόμενο διάστημα, μέσω του μηχανισμού της ΚΕΔΕ, περιορίζοντας τις απευθείας οχλήσεις προς τα υπουργεία, προκειμένου να υπάρξει μία κοινή γραμμή ενημέρωσης και πληροφόρησης για όλους.

»Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να υπάρξει ατομική υπευθυνότητα απέναντι τόσο στον εαυτό μας, όσο και στους συνανθρώπους μας. Αν και αυτονόητη, είναι υποχρεωτική από όλους η τήρηση των οδηγιών των αρμοδίων κρατικών φορέων. Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε όλοι μαζί, στο πλαίσιο μιας Αυτοδιοίκησης που αλλάζει, μιας Αυτοδιοίκησης που σέβεται τους πολίτες και τον εαυτό της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet