Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στο 1ο Συνέδριο για την «Άρτα Έξυπνη Πόλη- SmartCityHackathon & InnovationHub»
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στο 1ο Συνέδριο για την «Άρτα Έξυπνη Πόλη- SmartCityHackathon & InnovationHub»

«Οι τεχνολογικές καινοτομίες δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, αλλά πρέπει να εξυπηρετούν την καθημερινότητα των πολιτών». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας σήμερα, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, στο 1ο Συνέδριο για την «Άρτα Έξυπνη Πόλη- SmartCityHackathon & InnovationHub». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αρταίων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τελούσε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

«Οι έξυπνες πόλεις», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, «δεν είναι τίτλοι ερήμην των πολιτών, αλλά ακριβώς το αντίθετο: γίνονται για τους πολίτες και την καθημερινότητά τους», για να συμπληρώσει ότι «ως ΚΕΔΕ, έχουμε στόχο να ενισχύσουμε πανελλαδικά τις δυνατότητες για καινοτομίες που έχουν οι πόλεις και οι Δήμοι μας».

Χρήστος Τσιρογιάννης: Στόχος μας να πρωτοστατήσουμε στη χρήση νέων τεχνολογιών

Το 1ο Συνέδριο για την «Άρτα Έξυπνη Πόλη- Smart City Hackathon & Innovation Hub» φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς στον χώρο της τεχνολογικής καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αρταίων και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Δήμος «σκοπεύει να είναι πρωτοστάτης στη χρήση νέων τεχνολογιών, καθώς λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία όχι μία, αλλά δύο βραβευμένες για την καινοτομία τους ηλεκτρονικές πλατφόρμες (novoville και followgreen). Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που ήδη “τρέχουν” στον Δήμο μας, όπως είναι το ελεύθερο δίκτυο Wifi, με 75 κόμβους, το GPS στα υπηρεσιακά οχήματα, το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής αιτημάτων, αλλά και ο τηλε-έλεγχος και τηλεχειρισμός του δικτύου ύδρευσης».

Επίσης, ο κ. Τσιρογιάννης ανακοίνωσε ότι στους άμεσους στόχους που τίθενται για το 2020 είναι ο διαγωνισμός καινοτομίας, αλλά και η παραχώρηση δημοτικού χώρου στέγασης σε επιχειρήσεις καινοτομίας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Δήμος Αρταίων έχει ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την «έξυπνη πόλη» και θα ζητήσει από την Περιφέρεια Ηπείρου να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ.

Στη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν καινοτόμες ιδέες από τους πανεπιστημιακούς, αλλά και από εκπροσώπους των επιχειρήσεων, κάποιες εκ των οποίων διακρίνονται και σε παγκόσμιο επίπεδο για τις καινοτόμες ιδέες και λύσεις που προσφέρουν.

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησε πλήθος κόσμου, κυρίως μαθητές και φοιτητές, αλλά και σημαντικοί εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής, επιχειρηματικής κοινότητας και της πολιτικής ζωής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet