Παρέμβαση Σταϊκούρα στο ανεξέλεγκτο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων ζητεί ο Δ. Παπαστεργίου
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Παρέμβαση Σταϊκούρα στο ανεξέλεγκτο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων ζητεί ο Δ. Παπαστεργίου

Μετά από έντονα παράπονα που διατυπώνουν πολλοί Δήμοι της Ελλάδας για την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, την οποία κοινοποίησε και προς τους κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και Γιώργο Χατζηνικολάου, πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στο κλείσιμο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και άλλων τραπεζών, στο πρόσφατο παρελθόν, με αποτέλεσμα χιλιάδες επαγγελματίες, αλλά και απλοί πολίτες να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν. Οι αποφάσεις των τραπεζών δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπόψιν τους τις αρνητικές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση του πληθυσμού, ειδικά σε περιφερειακές και αγροτικές περιοχές, όπως επισημαίνει η Ένωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θεωρεί ότι τέτοιου είδους αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με κριτήριο όχι μόνον την ενίσχυση της κερδοφορίας των τραπεζών, που είναι θεμιτή, αλλά πρωτίστως με βάση τις ανάγκες της χώρας μας για την επίτευξη βιώσιμης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.

Στην επιστολή τονίζεται ότι το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να εξασφαλίσει ακόμη και με νομοθετική ρύθμιση εφόσον αυτό απαιτηθεί, τη λειτουργία ενός τουλάχιστον τραπεζικού καταστήματος στα όρια του κάθε Δήμου της χώρας, ως η ελάχιστη συνεισφορά των τραπεζών, στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν εκατομμύρια επαγγελματίες, τοπικές επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet