Στις εργασίες της 150ής Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες ο Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Στις εργασίες της 150ής Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες ο Γ. Πατούλης

Στις Βρυξέλλες μετέβη ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της 150ής Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Κατά τη σύγκληση της Ολομέλειας, και με αφορμή τη συμπλήρωση 2,5 ετών της θητείας της Επιτροπής, έγινε αλλαγή σκυτάλης στα μέλη του προεδρείου. Νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο πρώην περιφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος στις Αζόρες Vasco Ilidio Alves Cordeiro.

Επισημαίνεται ότι στη θέση του α΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας.

Τόσο ο κ. Πατούλης όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας συνεχάρησαν το νέο πρόεδρο της Επιτροπής και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία, επισημαίνοντας ότι αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα μετά από μία ιδιαίτερα επιτυχημένη θητεία του κ. Απ. Τζιτζικώστα στη θέση του προέδρου της Επιτροπής.

Νωρίτερα ο κ. Πατούλης, μαζί με δημάρχους, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο μιας συμβολικής τελετής, φύτεψαν στο κτήριο της Επιτροπής των Περιφερειών μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών Απ. Τζιτζικώστα και την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, κατόπιν πρόσκλησής τους, το δένδρο της Ελιάς για τη Δημοκρατία. Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, ο δήμαρχος Αλίμου Α. Κονδύλης, ο γ. γραμματέας της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων Ν. Βαφειάδης και το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Δ. Μπίρμπας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Περιφέρειες και Δήμοι ενωμένοι, με βασικό μας γνώμονα την ανάπτυξη και την ευημερία των πόλεών μας και των πολιτών, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αταλάντευτα ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε προσανατολισμένοι στον στόχο να γίνει επιτέλους πράξη ένα πιο επιτελικό κράτος, με ισχυρή περιφερειακή διακυβέρνηση, με πόρους και εργαλεία που θα επιτρέψουν στην Αυτοδιοίκηση να γίνει πιο χρήσιμη για τους πολίτες. Οι αυτοδιοικητικές αρχές γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε τοπικής κοινωνίας. Πρέπει πλέον να γίνει σε όλους αντιληπτό ότι η ενδυνάμωση των δημοκρατικών αξιών και η ολοκλήρωση της ενότητας της Ευρώπης περνούν πρώτα απ’ όλα μέσα από την Αυτοδιοίκηση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet