Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στις 22 Ιανουαρίου
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στις 22 Ιανουαρίου

Συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, στις 11 το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα γραφεία της (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, Αθήνα, 3ος όροφος).

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δημήτρης Παπαστεργίου κατά την ενημέρωση του προς τα μέλη του Δ.Σ. θα αναφερθεί:

  • Στο νέο ΕΣΠΑ και στην ενεργό συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού σε αυτό.
  • Στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, και τα θέματα που τέθηκαν για το μεταναστευτικό.
  • Στα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης του προεδρείου της ΚΕΔΕ με τους προέδρους των ΠΕΔ.
  • Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ, Ηλία Γιάτσιο, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Σπυρίδωνα Σπυρίδων.

Στο αυριανό Δ.Σ. θα τεθούν σε επεξεργασία οι θέσεις της ΚΕΔΕ για το σχεδίο Νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, Αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις».

Επίσης, θα συζητηθεί το θέμα που προέκυψε από την εφαρμογή του άρθρου 32 του Ν. 4483/2017 στο οποίο δεν προβλέπεται η παροχή κινήτρων σε δημοτικούς υπαλλήλους (όπως συμβαίνει με άλλους δημοσίους υπαλλήλους, γιατρούς, εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, προσωπικό ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστική Υπηρεσία), με αποτέλεσμα δήμοι, κυρίως νησιωτικοί, να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών τους, ως απόρροια είτε της κινητικότητας, είτε του υψηλού κόστους διαβίωσης.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα τεθεί και το θέμα για την άμεση ανάγκη παράτασης των χρονικών ορίων του Προεδρικού ∆ιατάγματος 99/2017 για την πλήρη συμμόρφωση των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ θα γίνει ενημέρωση σχετικά με το υπό διαμόρφωση Προεδρικό Διάταγμα «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet