Και φέτος πρόβλημα με την καθυστερημένη καταβολή των ΚΑΠ Πυρασφαλείας
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Και φέτος πρόβλημα με την καθυστερημένη καταβολή των ΚΑΠ Πυρασφαλείας

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Ανατολικής Αττικής για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινά την 1η  Μαΐου, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος και στελέχη του Συνδέσμου.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων στην εκτέλεση των έργων και των δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας άμεσης προτεραιότητας στην αντιμετώπιση κινδύνων από τις δασικές πυρκαγιές, καθώς και η καταγραφή των προβλημάτων και των δυσκολιών που πρέπει να επιλυθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Συζητήθηκαν, επίσης, οι δράσεις πυροπροστασίας, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που πρόκειται να ληφθούν από όλους τους φορείς.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων, των Συνδέσμων και των Δασαρχείων που υπάγονται στην Ανατολική Αττική, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και το σύνολο των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Αττική.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ αναφέρθηκε στη δράση του Συνδέσμου κατά τη χειμερινή περίοδο. Στη συνέχεια ενημέρωσε τους φορείς σχετικά με το θέμα που και εφέτος έχει προκύψει από τη μη καταβολή μέχρι σήμερα των ΚΑΠ Πυρασφαλείας προς τους Συνδέσμους, παρά το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη προβεί στις σχετικές εισηγήσεις, κάνοντας δεκτά και κάποια από τα πάγια αιτήματα της Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η επιμήκυνση των συμβάσεων πυροφύλαξης και η μετατροπή των ΚΑΠ Πυροπροστασίας σε Πολιτικής Προστασίας εν γένει.

Ο κ. Βλ. Σιώμος τόνισε ότι απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου εγκαίρως να λήξουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να μην υπάρξει καμία επίπτωση στην πρόσληψη πυροφυλάκων για  τη στελέχωση των πυροφυλακίων, για την αποψίλωση των χόρτων, τη συντήρηση των δασικών δρόμων, καθώς και την προμήθεια καυσίμων για τα οχήματα συνδέσμων, δήμων και εθελοντών.

«Ο ΣΠΑΠ, όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος θα βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό και κυρίως στο πλευρό των Δήμων – μελών του, στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για τον συντονισμό και τον έλεγχο της προετοιμασίας των δασικών περιοχών, αλλά και του αστικού και περιαστικού πρασίνου, μέσα από την πρόληψη αρχικώς, αλλά και την αντιμετώπιση δυσάρεστων φαινομένων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet