Καταγγελία ΔΑΣ – ΟΤΑ για τη μείωση της εκλογικής αποζημίωσης
Αυτοδιοίκηση

Καταγγελία ΔΑΣ – ΟΤΑ για τη μείωση της εκλογικής αποζημίωσης

Με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών τα “βάζει” η ΔΑΣ – ΟΤΑ με αφορμή τόσο τη μείωση της εκλογικής αποζημίωσης, από τα 130 ευρώ μεικτά στα 110 ευρώ, καθώς και για την “αναρμοδιότητα” που δηλώνει αναφοριά με τη μη καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων για 5 εκλογικές αναμετρήσεις από περίπου 60 Δήμους.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ – ΟΤΑ αναφέρει:

Η ΔΑΣ – ΟΤΑ καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, του υπηρεσιακού υπουργού Μανιτάκη, γνωστό από το παρελθόν ως μέλος της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Καταγγέλλει, επίσης, και τη στάση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και υπηρεσιακού γεν. γραμματέα Πουλάκη. Αμφότεροι προκλητικά μας ανακοίνωσαν τη μείωση της εκλογικής αποζημίωσης. Συγκεκριμένα, από 130 ευρώ μεικτά στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, το ποσό διαμορφώνεται στα 110 για τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Στη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών καταγγείλαμε την απλήρωτη εργασία των συναδέλφων για τις εκλογές από το 2014 μέχρι σήμερα (5 εκλογικών αναμετρήσεων) που υπάρχει για αρκετούς Δήμους (περίπου 60).  Για τα παραπάνω η ηγεσία του υπουργείου δήλωσε αναρμόδια να δώσει λύση, λόγω του υπηρεσιακού της χαρακτήρα. Δήλωσε αρμόδια, όμως, για τη μείωση της εκλογικής αποζημίωσης!

Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η πρόταση της ηγεσίας της Συνδικαλιστικής Ανατροπής για κήρυξη 48ωρης απεργίας το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 (ημέρα των εκλογών). Μια τέτοια πρόταση θα βάλει απέναντί μας όλους τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα. Θα δώσει λαβή για τη συκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος και των αγώνων μας. Αλήθεια, δεν ξέρει η ηγεσία της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, ότι στο ενδεχόμενο μιας απεργίας την ημέρα των βουλευτικών εκλογών, αντί να έχουμε στήριξη κι αλληλεγγύη στα δίκαια αιτήματά μας, θα μας βρίζει όλος ο κόσμος;

Γιατί η Συνδικαλιστική Ανατροπή δεν εξέφρασε αυτή την αγωνία πολύ πριν την εκλογική διαδικασία;

Η ΔΑΣ- ΟΤΑ θα πρωτοστατήσει στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, να βάλουμε στα αιτήματά μας τόσο το ζήτημα της απλήρωτης δουλειάς όσο και το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης, μιας και όλοι ξέρουν ότι από τους εργαζόμενους στους Δήμους βγαίνει ο κύριος όγκος της εκλογικής δουλειάς.

Καλούμε τους συναδέλφους με την ψήφο τους να μαυρίσουν στις εκλογές όλους αυτούς που μαυρίζουν καθημερινά τη ζωή μας με μνημόνια κι αντιλαϊκές πολιτικές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet