ΚΕΔΕ: Αναβολή καταχώρησης ΑΤΑΚ παραγωγών για Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Αναβολή καταχώρησης ΑΤΑΚ παραγωγών για Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης

Στη συνεδρίαση του επόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ θα συζητηθεί το θέμα που αφορά στην Καταχώρηση του Αριθμού Ακινήτου (ΑΤΑΚ) κατά τη Διαδικασία Υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2018.

Μετά από κινητοποίηση της ΚΕΔΕ, δημάρχων της Θεσσαλονίκης, της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης και αγροτών που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) αργά το απόγευμα της Τρίτης προχώρησε στην έκδοση διευκρινιστικής εγκύκλιου. Από τις σχετικές διευκρινίσεις φαίνεται, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ότι λύνεται μερικώς το ζήτημα που έχει προκύψει. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ προκειμένου να διαμορφωθεί και το τελικό αίτημα που θα υποβληθεί στο αρμόδιο υπουργείο.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η κινητοποίηση των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού της Θεσσαλονίκης και των αγροτών κρίθηκε αναγκαία, καθώς προκαλούνται μια σειρά από προβλήματα μετά από την υποχρέωση καταχώρησης του Αριθμού Ακινήτου (ΑΤΑΚ) κατά τη διαδικασία υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2018. Μεταξύ άλλων, επηρεάζεται ένας σημαντικός αριθμός παραγωγών και τίθεται σε κίνδυνο η απόδοση ενισχύσεων και η συμμετοχή των παραγωγών σε ευρωπαϊκά προγράμματα».

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, μετά από την ενημέρωση του είχε επισήμανει ότι είναι αναγκαία η αναβολή εφαρμογής της διάταξης μέχρι την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου. Επιπλέον, πρότεινε το θέμα να έρθει στο Δ.Σ. με συγκεκριμένη εισήγηση της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ για να γίνουν συγκεκριμένα βήματα διευθέτησης του ζητήματος.

Να σημειωθεί ότι επικεφαλής της αντιπροσωπείας που συναντήθηκε με τον υπουργό Β. Αποστόλου ήταν ο β΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Καραγιάννης, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης, Δ. Τζιαχρήστας. Επιπλέον, συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Λαγκαδά Α. Καλαϊτζής και αγρότες της περιοχής. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να του καταθέσει τις θέσεις της και να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που προκαλούνται από τη σχετική υποχρέωση των παραγωγών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην ΚΕΔΕ με την συμμετοχή του προέδρου της Γ. Πατούλη, ο οποίος αφού ενημερώθηκε, πρότεινε να υλοποιηθούν μια σειρά από ενέργειες προκειμένου να βρεθεί λύση στο σχετικό πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet