ΚΕΔΕ: Δεν θα αφήσουμε το μεταναστευτικό στην τύχη του…
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Δεν θα αφήσουμε το μεταναστευτικό στην τύχη του…

Την αναγκαιότητα να ζητηθεί η σύγκληση έκτακτης συνόδου σε επίπεδο αρχηγών κρατών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές τόνισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πατούλης.

Στην τοποθέτησή του υπογράμμισε την ανάγκη, πέραν των μέτρων ανακούφισης των προσφύγων, να υπάρξει τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα θέτει ως στόχο τη σύλληψη των προσώπων που ηγούνται των κυκλωμάτων διακίνησης προσφύγων και παράνομων μεταναστών. Πρόκειται για μια αναγκαία ενέργεια για την οποία δεν έχει αναληφθεί μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική πρωτοβουλία, όπως είπε.

Ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε ότι για την ΚΕΔΕ και τους Δήμους το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα πρώτιστης σημασίας. Ένα πρόβλημα που έχει ανθρωπιστική διάσταση αλλά επιπλέον δημιουργεί και ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

«Δεν θα το αφήσουμε στην τύχη του. Όλοι μας πρέπει να αγωνιστούμε προκειμένου όχι μόνον να αναδειχθεί ως ευρωπαϊκό ζήτημα, αλλά και να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο. Πρέπει να αναδειχθεί η ανάγκη προστασίας των νοτιοανατολικών συνόρων της Ευρώπης αλλά και να υπάρξει μια ουσιαστική οικονομική συνδρομή για την αντιμετώπιση και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Είναι θλιβερό να έχουν πάρει χρήματα νησιά άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως τα Κανάρια, και τα νησιά μας που δέχονται τόσους πρόσφυγες να μην έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Μ. Δημόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλας, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπροσώπησε ο ταξίαρχος Μ. Κωσταρής.

Κατά τη διάρκεια τη συζήτησης επιχειρήθηκε να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τους τρόπους δράσης για την αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος του μεταναστευτικού. Κοινό σημείο αναφοράς ήταν ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet