ΚΕΔΕ: Δεν υπάρχουν πόροι ούτε χρόνος για το δημοψήφισμα
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Δεν υπάρχουν πόροι ούτε χρόνος για το δημοψήφισμα

Κρίσιμα ερωτήματα για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου θέτει με επιστολή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης επισημαίνει, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης ότι «η συμμετοχή των Δήμων στην εκλογική διαδικασία και κατ΄ επέκταση στη διεξαγωγή του επικείμενου δημοψηφίσματος, ειδικά μάλιστα όταν αυτό διενεργείται εντός μίας εβδομάδας, επιβάλλει την άρτια οργάνωση όλων των εμπλεκομένων».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ακόμη ότι «τα ερωτηματικά για το αν και κατά πόσο μπορούμε ως δήμοι να ανταποκριθούμε, ειδικά μετά το “κλείσιμο” των τραπεζών και την απροθυμία των προμηθευτών να μας εφοδιάσουν για οτιδήποτε χωρίς ρευστό, βασανίζουν όλους τους δημάρχους που με αγωνία επικοινωνούν μαζί μας».

Επίσης ζητεί να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις για πρακτικά ζητήματα, που δεν απαντά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Συγκεκριμένα ζητεί να απαντηθούν τα εξής:

  • Πώς θα μετακινηθούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να καταβάλουν σε ρευστό το αντίτιμο του εισιτηρίου τους ή τα καύσιμα του αυτοκινήτου τους;
  • Πώς θα οργανώσουν οι δήμοι τα εκλογικά τμήματα (μεταφορά εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, προετοιμασία αιθουσών, κάλπες κ.λπ.) όταν οι προμηθευτές αρνούνται σε όλη την Ελλάδα πάσης φύσεως προμήθειες στους δήμους αν δεν πληρωθούν σε ρευστό;
  • Πώς θα μετακινηθούν οι υπάλληλοι των δήμων για τη μεταφορά των ψηφοδελτίων πριν και μετά το δημοψήφισμα, οι οποίοι υποχρεώνονται πολλές φορές να καλύψουν αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων χωρίς καύσιμα;
  • Πώς θα μετακινηθούν οι χιλιάδες ετεροδημότες προς τις εκλογικές τους περιφέρειες, ώστε να εκφραστεί η λαϊκή βούληση;

«Στα πιεστικά αυτά ερωτήματα», καταλήγει ο κ. Πατούλης, «το υπουργείο σας οφείλει να απαντήσει εδώ και τώρα, κύριε υπουργέ, διότι οι δήμοι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επωμιστούν ευθύνες που αναλογούν σε αυτούς που για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Κράτους αποφάσισαν να διενεργήσουν δημοψήφισμα εντός μίας εβδομάδας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet