ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, ΠΕΔ, δήμαρχοι παραδίδουν ψηφίσματα για τον «Κλεισθένη Ι» στο ΥΠ.ΕΣ.
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, ΠΕΔ, δήμαρχοι παραδίδουν ψηφίσματα για τον «Κλεισθένη Ι» στο ΥΠ.ΕΣ.

Τα προεδρεία ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, ΠΕΔ και δήμαρχοι καταθέτουν τα ψηφίσματά τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αύριο, Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στη 1:00 μ.μ.

Οι αιρετοί θα επιδιώξουν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, προκειμένου να του επιδώσουν προσωπικά τα ψηφίσματα που έχουν εκδοθεί σχετικά με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι».

Νωρίτερα στις 11 το πρωί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών στη Βουλή με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τον “Καλλικράτη” στον “Κλεισθένη”».

Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κωνσταντίνος-Νικόλαος Πουλάκης.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γ. Πατούλης, η παρουσία όλων των αιρετών σε αυτήν την ιστορικής σημασίας διαδικασία είναι απαραίτητη, καθώς έχει ισχυρό ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα. «Δεν πρέπει να λείψει κανείς προκειμένου να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας στην εκτελεστική εξουσία πως δεν θα επιτρέψουμε την απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και τη διάλυση των Δήμων μας. Επιμένουμε στο αίτημά μας να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος, σε μια βάση όμως ουσίας και περιεχομένου που θα προωθεί την αυτοδιοικητική διακυβέρνηση. H Αυτοδιοίκηση θα νικήσει για να πάει η χώρα μπροστά. Το υπουργείο οφείλει να σεβαστεί την ετυμηγορία των τοπικών κοινωνιών» τονίζει.

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου ΚΕΔΕ στις 2:00 μ.μ.

Μετά την επίδοση των ψηφισμάτων στον υπουργό Εσωτερικών έχει προγραμματιστεί για τις 2:00 μ.μ. της Τετάρτης 16 Μαΐου 2018 συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 3ος όροφος), θα είναι ο καθορισμός των περαιτέρω δράσεων και αντιδράσεων μετά την αποτίμηση της επίσκεψης των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης στο υπουργείο Εσωτερικών.

Διάλογο από μηδενική βάση το αίτημα της Αυτοδιοίκησης

Το αίτημα για διάλογο από μηδενική βάση για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διαφαίνεται, όπως τονίζει η ΚΕΔΕ, ξεκάθαρα από τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων και των Διοικητικών Συμβουλίων των ΠΕΔ όλης της χώρας.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων της χώρας τάσσεται υπέρ της απόσυρσης το νομοσχεδίου και του διαλόγου για την ουσιαστική μετάβαση στην Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση και την αποκέντρωση. Το 92% των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων συντάσσονται με τις θέσεις της ΚΕΔΕ και διατυπώνουν το αίτημα της απόσυρσης του σχεδίου νόμου και της έναρξης διαλόγου. Ακόμα και το 8% που δεν ζητεί την απόσυρσή του υπογραμμίζει ότι απαιτούνται σημαντικές αλλαγές στα άρθρα του» σημειώνεται στην ανακοίνωση τηε Ένωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet