ΚΕΔΕ: «Ψέματα» Αρ. Μπαλτά για τη μη πληρωμή σχολικών καθαριστριών
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: «Ψέματα» Αρ. Μπαλτά για τη μη πληρωμή σχολικών καθαριστριών

Για «ψέματα» του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά σχετικά με το ζήτημα της μη πληρωμής των σχολικών καθαριστριών κάνει λόγο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Τα ψέματα Μπαλτά και η αλήθεια για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών
ΟΧΙ «Μπαλτά», μετά την Παιδεία και στους Δήμους

Με αφορμή τα όσα ανακριβή δήλωσε σήμερα (σ.σ. Πέμπτη 14 Μαΐου 2015) σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή μεγάλου καναλιού ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς, για το ζήτημα της πληρωμής των σχολικών καθαριστριών, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1. Ο μισθός των σχολικών καθαριστριών καταβάλλεται από το υπουργείο Παιδείας, μέσα από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας. Σήμερα, 14 Μαΐου 2015, μέσα από το ΕΙΝ έχουν διατεθεί τα χρήματα με τα οποία έχει πληρωθεί και η μισθοδοσία του μηνός Ιανουαρίου 2015. Καμία καταβολή χρηματοδότησης δεν έχει υπάρξει για το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα. Γι΄ αυτό και οι σχολικές καθαρίστριες παραμένουν απλήρωτες.

2. Τα χρήματα που αφορούν τη μισθοδοσία των σχολικών καθαριστριών, δεν «περνούν» από το ταμείο του κάθε Δήμου, αλλά πιστώνονται απευθείας σε ειδικό λογαριασμό που διαθέτει κάθε Σχολική Επιτροπή για τον σκοπό αυτό. Πρόκειται δηλαδή για εξειδικευμένη πίστωση που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανέναν άλλο σκοπό, παρά μόνον για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών.

Με βάση τα παραπάνω, τα όσα δήλωσε σήμερα το πρωί ο κ. Μπαλτάς, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών έχουν καταβληθεί από το υπουργείο Παιδείας και για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτες, ευθύνονται οι Δήμοι που τα χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς, είναι παντελώς αναληθή.

Ο κ. Μπαλτάς είτε δεν είναι σωστά ενημερωμένος από τους συνεργάτες του, είτε εσκεμμένα παραποιεί την αλήθεια και προσπαθεί να μεταθέσει τις δικές του ευθύνες στους Δήμους.

Στα ψέματα Μπαλτά, η Αυτοδιοίκηση απαντά με αλήθειες και με το ξεκάθαρο μήνυμα όχι άλλο «μπαλτά» στους Δήμους, από την Κεντρική Εξουσία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet