ΚΕΠ Υγείας και στον Δήμο Λαυρεωτικής
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΠ Υγείας και στον Δήμο Λαυρεωτικής

Στα εγκαίνια των ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λαυρεωτικής στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου παρευρέθηκε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 ο πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ο οποίος έκανε μια αναλυτική παρουσίαση των δράσεων των ΚΕΠ Υγείας.

Το ΚΕΠ Υγείας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «θα παρέχει τη δυνατότητα σε ασυμπτωματικούς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης από θανατηφόρες ασθένειες πριν νοσήσουν. Στις προγραμματισμένες δράσεις είναι ο ολοκληρωμένος προ-συμπτωματικός έλεγχος σε επτά νοσήματα (καρκίνος του εντέρου, καρκίνος του προστάτη, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, καρκίνος του μαστού, πρόληψη μελανώματος, ρήξης ανευρύσματος κοιλιακής αορτής και καρδιολογικών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων) καθώς παράλληλα θα δημιουργηθεί η Κάρτα Υγείας Πρόληψης του κάθε δημότη προκειμένου να παρακολουθείται ο προ-συμπτωματικός  του έλεγχος. Ο έλεγχος αφορά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες στόχους για κάθε νόσημα ξεχωριστά. Έπειτα, οι δημότες θα παραπέμπονται  για τις διαγνωστικές εξετάσεις που προβλέπονται για τη πρόληψη σοβαρών μορφών καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων». Έτσι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης «θα μειωθούν σημαντικά οι περιπτώσεις συνανθρώπων μας που πηγαίνουν εσπευσμένα στα επείγοντα ενός νοσοκομείου. Τέλος, σημείωσε ότι προτεραιότητα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων είναι να αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο μέσο και να προβαίνει σε κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου να στηρίξει την πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας στους Δήμους-μέλη μας».

O δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς στον χαιρετισμό του δήλωσε τη σημασία της ίδρυσης του Κέντρου Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠΥ) Λαυρεωτικής, σε αυτή την περίοδο κρίσης που διανύουμε και τη βοήθεια που θα προσφέρει στους πολίτες του Δήμου, καθώς ζήτησε και την στήριξη του κ. Πατούλη σε θεσμούς όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου ήταν από τους πρώτους που το εφάρμοσε.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο ιατρός και διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, ο επιστημονικός υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας Γιώργος Κορμάς, ο διοικητικός υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας Παναγιώτης Μουρούτσος, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμητρα Πάλλη, οι αντιδήμαρχοι Λαυρεωτικής Ιωάννης Αδάμης, Αναστάσιος Αντωνίου, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Ευαγγελία Βελετάκου, Δημήτρης Δράκος, Μιχαήλ Μαθιουδάκης, οι τοπικοί σύμβουλοι Αλίκη Σπύρου και Κυριακή Χολέβα,  η ιατρός-επιστημονική υπεύθυνη των ΚΕΠ Υγείας Λαυρεωτικής Όλγα Κηλυπούρη καθώς και οι πάροχοι- γιατροί που στηρίζουν έμπρακτα το νέο εγχείρημα στον Δήμο Λαυρεωτικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet