Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των αγνοουμένων στην Ανατολική Αττική
Αυτοδιοίκηση

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των αγνοουμένων στην Ανατολική Αττική

Αδιευκρίνιστος εξακολουθεί να παραμένει ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων στην Ανατολική Αττική μετά τις φονικές πυρκαγιές και όσο περνούν οι ώρες κορυφώνεται η αγωνία και για την τύχη τους.

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των θυμάτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αυτός ανέρχεται στους 76, ενώ 187 είναι οι τραυματίες.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η διαδικασία καθορισμού του ακριβούς αριθμού των αγνοούμενων αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, όταν και υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Πεντέλη

Τεράστιες είναι και οι υλικές καταστροφές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών παραγόντων, 2.500 κατοικίες στην Ανατολική Αττική έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί ζημιές από τη φονική πυρκαγιά.

Οι υποδομές, επίσης, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στο Μάτι και έχουν σοβαρές ζημιές στις άλλες περιοχές. Η ηλεκτροδότηση υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί έναν μήνα για να αποκατασταθεί πλήρως, ενώ 15 περίπου ημέρες θα χρειαστεί η υδροδότηση.

Το πρωί της Τετάρτης η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι διαγράφει τις οφειλές των πληγέντων από τις πυρκαγιές, ενώ για παλαιότερες οφειλές θα υπάρξουν «πολύ γενναίες ρυθμίσεις», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

Όσοι ενδιαφέρονται να ψάξουν για τους δικούς τους ανθρώπους, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική ή με το ΕΚΑΒ, που έχουν τις τελικές λίστες με τους τραυματισμένους που έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία. Οι λίστες αναφέρουν πού νοσηλεύεται κάθε τραυματίας, ενώ η επιλογή του νοσοκομείου που νοσηλεύονται γίνεται ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τη σοβαρότητα της κατάστασης. Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις των αγνοουμένων γίνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 199 της Πυροσβεστικής.

10 άνθρωποι δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή

Βαρύς είναι ο απολογισμός των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Τη στιγμή που εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί εξαιτίας των φόβων που εκφράζονται για τους αγνοούμενους, αλλά και για τους δέκα ανθρώπους που νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Τα νοσοκομεία πρώτης γραμμής που δέχονται τραυματίες από την πυρκαγιά είναι ο «Ευαγγελισμός» το «Σισμανόγλειο», το ΚΑΤ το Αττικόν, καθώς και το Παίδων «Αγία Σοφία» για τα παιδιατρικά περιστατικά. Τραυματίες μεταφέρθηκαν ακόμα και σε «Θριάσιο» και «Γεννηματάς».

Πλέον νοσηλεύονται στα νοσοκομεία 71 ενήλικες, εκ των οποίων οι 10 είναι διασωληνωμένοι και σε πολύ σοβαρή. Στη συντριπτική πλειονότητα πρόκειται για ασθενείς με εγκαύματα. Ανάμεσά τους 5 αλλοδαποί -2 Αλβανοί, 1 Βούλγαρος, 1 Ιρλανδή, η οποία ζήτησε να διακομιστεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο και ένας Βρετανός.

Άλλα 23 παιδιά είχαν διακομιστεί στο Παίδων με ελαφριά εγκαύματα ή/και με αναπνευστικά προβλήματα. Αργά χθες το απόγευμα τα 12 παιδιά πήραν εξιτήριο, ενώ την πύλη της εξόδου του νοσοκομείου αναμένεται να περάσουν σήμερα και τα υπόλοιπα 11 παιδιά.

Το ΕΚΑΒ ανέλαβε μεγάλο φορτίο των διακομιδών -σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Κέντρου κ. Μιλτιάδη Μυλωνά τα οχήματα του ΕΚΑΒ με τα πληρώματά του πραγματοποίησαν τουλάχιστον 80 διακομιδές από τις πληγείσες περιοχές προς τα νοσοκομεία ετοιμότητας.

Επίσης, το μεσημέρι της Τρίτης, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει κλιμάκια με κινητές μονάδες, στελεχωμένα με επιδημιολόγους, γιατρούς, νοσηλευτές, περιβαλλοντολόγους για τον έλεγχο και την προστασία της δημόσιας Υγείας (δίκτυα ύδρευσης, καταλληλότητα τροφίμων, διαχείριση απορριμμάτων κ.ά).

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet