Μαθήματα Art Therapy από την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Γαλατσίου
Αυτοδιοίκηση

Μαθήματα Art Therapy από την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Γαλατσίου

Ένα νέο δωρεάν πρόγραμμα με θεραπευτικό στόχο τη «Διαχείριση της απώλειας μέσω Εικαστικής Ψυχοθεραπείας (Art Therapy)» υλοποιεί η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου.

Στόχος του εν λόγω προγράμματος, είναι, όπως ενημερώνει ο Δήμος Γαλατσίου, οι συμμετέχοντες να νοηματοδοτήσουν μια βαριά απώλειά τους (π.χ. βίωση πένθους, αποχωρισμός αγαπημένων προσώπων, απομάκρυνση των παιδιών από το σπίτι, απώλεια εργασίας, διαζύγιο κ.τ.λ.) και να καταφέρουν να επεξεργαστούν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά που αυτή η απώλεια δημιουργεί.

Η χρήση των εικαστικών μέσα στο δυναμικό πλαίσιο μιας ομάδας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη θεραπευτική δυνατότητα, προκαλώντας μεγάλη ψυχική βελτίωση, καθώς τα άτομα όταν επικοινωνούν μεταξύ τους αρχίζουν να ενδιαφέρονται, να βρίσκουν ιδέες, να αποκτούν θάρρος και να βοηθούν το ένα το άλλο.

Το πρόγραμμα ξεκινάει τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 και θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα 18:00 – 20:00, για 13 συνεδρίες.

Υπεύθυνη της ομάδας είναι η εικαστική ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Κουκουρλή.

Δηλώσεις δωρεάν συμμετοχής έως οκτώ άτομα, από 3 Σεπτεμβρίου έως 14 Σεπτεμβρίου στους αριθμούς τηλεφώνου της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γαλατσίου 210 2222011 και 213 2055376 (καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet