Με αντιπροσωπεία της Ένωσης Δήμων Κύπρου συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Με αντιπροσωπεία της Ένωσης Δήμων Κύπρου συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Την ανάγκη για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Ένωσης Δήμων Κύπρου υπογράμμισαν σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης και αντιπροσωπεία της Ένωσης Δήμων Κύπρου αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Ένωσης και δήμαρχο Αμμοχώστου, Αλέξη Γαλανό και τους Κώστα Χατζηκακού, επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΔΗΣΥ, Χρύσανθο Ζιαννέττο, επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ και Γιώργο Τσίσιο, εκπρόσωπο της δημοτικής ομάδας ΔΗΚΟ.

Και τα δύο μέρη συμφώνησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, για τα εξής:

  • Την ανάπτυξη κοινών δράσεων για ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση των δύο χωρών.
  • Τη σύσταση μόνιμης κοινής επιτροπής για τον συντονισμό και επικαιροποίηση των αδελφοποιήσεων πόλεων  Ελλάδας και Κύπρου.
  • Τη διαμόρφωση και υλοποίηση κοινών δράσεων και προγραμμάτων ευρωπαϊκών και άλλων.
  • Την ανταλλαγή πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων Ελλάδας – Κύπρου.

Επίσης συμφωνήθηκε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, να υπάρξει συνεργασία για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και ανταλλαγή απόψεων σε ότι αφορά στο πρόγραμμα συνένωσης των 30 δήμων της  Κύπρου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Η περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας της ελληνικής με την κυπριακή Αυτοδιοίκηση αποτελεί ώριμη ανάγκη στη σημερινή συγκυρία, που και οι δύο χώρες μας πλήττονται από την οικονομική κρίση.  Όπως επίσης είναι αναγκαίο να προωθήσουμε κοινές δράσεις και προγράμματα, ευρωπαϊκά και άλλα, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Σήμερα κάναμε μόνο ένα πρώτο βήμα. Η συνέχεια και ο προγραμματισμός συγκεκριμένων βημάτων θα συζητηθούν σύντομα σε συνάντηση που θα γίνει στην Κύπρο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet