Μουσική βραδιά για την προβολή της εθελοντικής αιμοδοσίας στη Μεταμόρφωση
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Μουσική βραδιά για την προβολή της εθελοντικής αιμοδοσίας στη Μεταμόρφωση

Μία σπουδαία εκδήλωση με διττή σημασία, κοινωνική και πολιτιστική, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πολίτες της Μεταμόρφωσης, καθώς το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου, προβάλλοντας και τιμώντας τη μεγάλη ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, διοργάνωσε, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (21ΟΤΑ), και τον Σύνδεσμο Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος & Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης», μια ξεχωριστή καλλιτεχνική δράση με μουσική από τον κινηματογράφο και το μουσικό θέατρο.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό του δημάρχου Μεταμόρφωσης, Στράτου Σαραούδα, ο οποίος εξήρε τη σημασία της εκδήλωσης και της συνεργασίας διαφορετικών φορέων για την επιτυχή διοργάνωση. Ακολούθησε η πρόσκληση από τον αντιπρόεδρο του ΣΑΙΔΟΣΜΥ «Κωστάκης Μεσογίτης», Αντώνη Ρούσο, στην εκπρόσωπο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Δήμητρα Κατοίκου, η οποία και ανέπτυξε συνοπτικά την κατάσταση σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία στην Ελλάδα σήμερα. Ακολούθηεσ σύντομος σχολιασμός από τον πρόεδρο του ΣΒΑΠ, Γιώργο Κουράση, και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Διοικητικών του Δήμου Χαλανδρίου, Σέργιο Γκάκα, δεδομένου ότι για το καλλιτεχνικό σκέλος της εκδήλωσης συνέπραξαν η σπουδαία  Φιλαρμονική Ορχήστρα Χαλανδρίου με 40 και πλέον μουσικούς επί σκηνής.

Τη μουσική διεύθυνση είχε αναλάβει ο αρχιμουσικός Κώστας Ιωαννίδης, ενώ συμμετείχαν επίσης οι διακεκριμένες τραγουδίστριες Άννα Μορφίδου και Σοφία Παπαδημητροπούλου. Παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας, Ιωάννης Μπάλτας και Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νικόλαος Ζυγούνας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας και φορέων της πόλης και πλήθος δημοτών.

Με την προσφιλή στο κοινό μουσική θεματολογία λοιπόν από τον κινηματογράφο και το μουσικό θέατρο να ακολουθεί, παρουσιάστηκαν ακούσματα πασίγνωστα, αγαπημένα, για κάθε ηλικία, υπέροχες μελωδίες των Ennio Moricone από λατρεμένα σπαγγέτι γουέστερν, Nino Rota και Nicola Piovani από τις ονειρικές ιταλικές ταινίες και από τις αγαπημένες στους νεώτερους  μουσικές  των Michael Kamen στο «Robin Hood», James Horner στη «Μάσκα του Ζορό», Justin Hurwitz στο «La, la, land», την «Evita» του Andrew Lloyd Weber αποδόθηκαν εξαιρετικά από τους ερμηνευτές. Το κοινό διακρίνοντας την υψηλή αισθητική και την ποιότητα ερμηνείας τους αντάμειψε με παρατεταμένο χειροκρότημα, εκδηλώνοντας με το πέρας της εκδήλωσης τα θερμότερα των συναισθημάτων του προς τους καλλιτέχνες και τους διοργανωτές.

Ακολουθούν από το Τμήμα Πολιτισμού δύο πολύ ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές προβολές, η πρώτη στις 9 Οκτωβρίου, με αφορμή την ημέρα Τρίτης Ηλικίας, η ανάλογης θεματολογίας κωμική ταινία, «Κουαρτέτο», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, και, με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Αθηνών από τους Γερμανούς Ναζί, η αριστουργηματική ταινία «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση», στις 12 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet