Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Δικαίωμα όλων η ειρήνη
Αυτοδιοίκηση

Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Δικαίωμα όλων η ειρήνη

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Για άλλη μια φορά, τις τελευταίες ημέρες, βρισκόμαστε ενώπιον μίας νέας σοβαρής απειλής ενάντια της παγκόσμιας ειρήνης. Για άλλη μια φορά βλέπουμε τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν, διαπιστώνοντας ξανά πόσο “εύθραυστη” είναι διαχρονικά η ειρήνη. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης σε μια προσπάθεια να διαδώσει και να ενισχύσει τα ιδανικά της ειρήνης και της αποφυγής της βίας ανάμεσα στα έθνη και στους λαούς.

»Είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε για την κινητοποίηση των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο για το καθολικό δικαίωμά μας να ζούμε με ειρήνη, στη βάση της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που για πολλούς συνανθρώπους μας σε διάφορες γωνιές του πλανήτη εξακολουθούν να παραβιάζονται, ιδίως κατά τη διάρκεια αλλά και έπειτα από ένοπλες συγκρούσεις. Οφείλουμε να υπερασπίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα μας, να διασφαλίσουμε ότι αποτελούν μία ζωντανή πραγματικότητα, ότι είναι γνωστά, κατανοητά και ότι τα απολαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι ισότιμα παντού. Η ειρήνη είναι δικαίωμα όλων μας, είναι η ζωή όλων μας.

“Το όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη, το όνειρο της μάνας είναι η ειρήνη… οι σταγόνες του ιδρώτα στο μέτωπο του πατέρα είναι η ειρήνη…” γράφει ο Γιάννης Ρίτσος σε ένα ποίημά του. Ας στείλουμε και εμείς το δικό μας μήνυμα για την ειρήνη, που θα θέλαμε να διαβαστεί, να ακουστεί, να γίνει αισθητό σε ολόκληρο τον κόσμο: Είναι ευλογία να ζούμε και να χαιρόμαστε κάθε ημέρα της ζωής μας με ειρήνη και αυτή η συνθήκη είναι δικαίωμα όλων μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet