Νέες κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης των πάρκινγκ στους σταθμούς Μετρό
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Νέες κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης των πάρκινγκ στους σταθμούς Μετρό

Νέες κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης των χώρων πάρκινγκ στους σταθμούς του Μετρό διοργανώνουν συλλογικότητες της Αγίας Παρασκευής, των Βριλησσίων και του Χαλανδρίου.

Έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στις 11:30 στο υπουργείο Μεταφορών και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 στις 13:30 στον σταθμό Μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Ακολουθεί η ανακοίνωση των συλλογικοτήτων:

Εδώ και έναν μήνα περίπου, κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής, του Χαλανδρίου, των Βριλησσίων, του Γέρακα και της Παλλήνης κινητοποιούμαστε για την επαναφορά της δωρεάν στάθμευσης στο πάρκινγκ του μετρό στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας. Η ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ όχι μόνο αύξησε δραματικά το κόστος της μετακίνησης μας αλλά και οδήγησε σε περαιτέρω επιβάρυνση της γειτονιάς καθώς τα 500 περίπου οχήματα που έως πρόσφατα στάθμευαν δωρεάν τώρα αναζητούν θέσεις στους γύρω δρόμους για να γλιτώσουν το ημερήσιο χαράτσι των 6 ευρώ. 

Οι δημοτικές αρχές φαίνονται ανήμπορες να υπερασπιστούν τη δωρεάν στάθμευση και να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ, παρά τα πομπώδη ψηφίσματα και τις ανακοινώσεις. Έτσι οι μόνοι/ες που μπορούν να ματαιώσουν τα σχέδια (της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και POLIS PARK) εμπορευματοποίησης της μετακίνησής μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι/ες, ο απλός κόσμος που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ, αν αποδείξουμε με τη μαζική μας παρουσία και αντίσταση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε άλλον έναν αποκλεισμό και άλλη μια επιβάρυνση στην καθημερινότητά μας.

OΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

  • Πέμπτη 21/3 στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Μεταφορών (στ. «Εθνική Άμυνα»)
  • Παρασκευή 22/3 στις  07:30 π.μ. στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας»

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής
Αντίσταση και Ανατροπή – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων
Πρωτοβουλία Πολιτών – Χαλάνδρι Ενάντια
Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet