Νέο παρατηρητήριο πυροφύλαξης στον λόφο Κόρακα στον Υμηττό
Αυτοδιοίκηση

Νέο παρατηρητήριο πυροφύλαξης στον λόφο Κόρακα στον Υμηττό

Νέο παρατηρητήριο πυροφύλαξης θα τοποθετηθεί στον Υμηττό και συγκεκριμένα στην κορυφή του λόφου Κόρακα από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος με το ακόλουθο μήνυμα καλεί τους πολίτες να βρεθούν στις 9 το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου στον λόφο προκειμένου να υποστηρίξουν την προσπάθεια του ΣΠΑΥ, της Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού και των εθελοντών του Δήμου.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος μας εδώ και χρόνια στερείται λειτουργικού παρατηρητηρίου πυροφύλαξης του δάσους του Υμηττού, ικανού να εποπτεύει αποτελεσματικά όλες τις δύσκολες περιοχές του δάσους του Β. Υμηττού.

Μετά από σημαντικές προσπάθειες της δημοτικής Αρχής, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ), από την Κυριακή 27/9/2015, αυτή η έλλειψη που δυσχέραινε την πυροφύλαξη του δάσους μας θα γίνει παρελθόν.

Το νέο παρατηρητήριο θα εγκατασταθεί από τον ΣΠΑΥ με τη βοήθεια των εθελοντών του Δήμου μας στην κορυφή του λόφου Κόρακας (πάνω από την Αγ. Ελεούσα), σε θέση που θα το καθιστά το σημαντικότερο σημείο επιτήρησης του δάσους ολόκληρου του Υμηττού.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 09:00 της Κυριακής 27/9/2015 με την επίβλεψη του Δασαρχείου, και όλα τα υλικά θα ανέβουν, λόγω της εξαιρετικά δύσβατης θέσης από τους εθελοντές της ΔΑΠΑΧΟ και εθελοντές των όμορων εθελοντικών ομάδων του Υμηττού μέχρι την κορυφογραμμή του Κόρακα, έργο εξαιρετικά επίπονο και χρονοβόρο.

Με σημείο συνάντησης την παιδική χαρά στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου, στον Χολαργό στις 09:00 της Κυριακής 27/9/2015 σας καλούμε να ανέβουμε όλοι στον Κόρακα μέχρι τον ανατολικό πυλώνα (προς Αττική Οδό), κάτω από τα βράχια της κορυφής προκειμένου να υποστηρίξουμε την προσπάθεια των εθελοντών μας, στέλνοντας το μήνυμα ότι στον Δήμο μας η φροντίδα για το Δάσος του Υμηττού αποτελεί υπόθεση όλης της κοινωνίας μας.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

Ηλίας Αποστολόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet