Ν. Καλαντζής: Ευκαιρία για αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων σε Γέρακα & Παλλήνη ο Φιλόδημος ΙΙ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ν. Καλαντζής: Ευκαιρία για αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων σε Γέρακα & Παλλήνη ο Φιλόδημος ΙΙ

Ευκαιρία για τον Δήμο Παλλήνης χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής την απορρόφηση του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» από το υπουργείο Εσωτερικών που αφορά την επισκευή, συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Παλλήνης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Καλαντζής σημειώνει:

Ένα πρόγραμμα που «τρέχει» αυτήν την περίοδο και αφορά στη χρηματοδότηση των δήμων για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης αυτών, με στόχο τη βελτίωση των εν λόγω υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ και ο κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα μόνο μίας αίτησης, με το συνολικό ανώτατο ποσό χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα να ανέρχεται σε 600.000 ευρώ, ενώ η κάθε αίτηση μπορεί να περιλαμβάνει έως δύο κύρια υποέργα, με ελάχιστο προϋπολογισμό κύριου υποέργου τα 30.000 ευρώ.

Αφορούν δαπάνες για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, γήπεδα, ταρτάν στίβου, αποδυτήρια και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού, όπως και δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως αντικατάσταση καυστήρα/λέβητα/σωληνώσεων με σύστημα που υποστηρίζεται από ΑΠΕ, ισοθερμικά καλύμματα, ηλιακά πάνελ για θέρμανση πισίνας, προσθήκη μόνωσης στο κέλυφος, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Ακολούθως ο κ. Νεκτάριος Καλαντζής αναφέρει: «Αποτελεί μεγάλη ευκαιρία το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, ουσιαστικά δωρεάν, για την πόλη μας.

»Τόσο η ευκαιρία για την ενεργειακή αναβάθμιση που χρειάζεται τόσο το κολυμβητήριο Γέρακα, όσο και αυτό της Παλλήνης και ειδικά η ευκαιρία που υπάρχει για τη μεγάλη μείωση του ενεργειακού κόστους που έχει το κολυμβητήριο στο Γέρακα με το πετρέλαιο, μιας και η πισίνα είναι ανοικτή όλο τον χρόνο και η ανάγκη τοποθέτησης στεγάστρου για τους θεατές.

»Επίσης, η ανάγκη αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Γέρακα, με δημιουργία νέας μοντέρνας εξέδρας, με ταυτόχρονη δημιουργία σύγχρονων αποδυτηρίων, είναι ευκαιρία η υλοποίηση μέσω του Φιλόδημου ΙΙ.

»Ενώ, και η συντήρηση της εσωτερικής εξέδρας στο στάδιο της Παλλήνης, που προπονούνται οι αθλητές του στίβου του Αμεινία, με νέες μοντέρνες προδιαγραφές, μπορεί να δώσει ώθηση στους αθλητές της περιοχής, όσο και στην τόνωση του μαζικού αθλητισμού».

Κλείνοντας ο κ. Καλαντζής τονίζει την ανάγκη απορρόφησης αυτών των χρημάτων για το καλό της πόλης, μιας και, όπως αναφέρει, «δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από αυτό το πρόγραμμα του υπουργείου, που θα βοηθήσει τόσο τα ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής, όσο και θα τονώσει τον μαζικό αθλητισμό στην πόλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet