Αττική: Στάση εργασίας στους ΟΤΑ – Συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στα Προπύλαια
ΟΤΑ

Αττική: Στάση εργασίας στους ΟΤΑ – Συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στα Προπύλαια

Σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου προχωρούν την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αττικής προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, που έχει προγραμματιστεί στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την εισβολή της αστυνομίας και των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Η Κυβέρνηση, αντιμέτωπη με τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών, ενεργοποιεί για ακόμα μία φορά τον κατασταλτικό μηχανισμό της, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους φοιτητές. Έχουν πανικοβληθεί ακριβώς επειδή οι στρατηγικές επιλογές της ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης απορρίπτονται από ένα ισχυρό, μαχητικό πλειοψηφικό ρεύμα, που απαιτεί αποφασιστικά: “όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια”, και “να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που προαναγγέλλει την παραβίαση του άρθρου 16 του συντάγματος”.

Ο αγώνας που δίνουν αυτές τις μέρες οι φοιτητές είναι αγώνας όλων μας. Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες ανισότητες στην κοινωνία, αφού το πτυχίο θα είναι ακόμα παραπάνω συνδεμένο με το “βαλάντιο” του καθενός. Επιπροσθέτως, στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τα πτυχία θα είναι εμπόρευμα, με ό,τι σημαίνει αυτό για το επίπεδο των επιστημόνων που θα βγαίνουν, ενώ την ίδια ώρα τα δημόσια πανεπιστήμια θα υποβαθμίζονται και θα εξαναγκαστούν να επιβάλλουν δίδακτρα. Μόνος χαμένος ο απλός λαός. Μόνος κερδισμένος οι έμποροι παιδείας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα έξω η αστυνομία και οι εισαγγελείς από τα ΑΕΙ! Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση και την αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης! Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας την Πέμπτη 8 Φλεβάρη και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στα Προπύλαια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet