Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας για άνοιγμα σχολείων και προβλήματα αναπληρωτών
Print Friendly, PDF & Email
ΟΤΑ

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας για άνοιγμα σχολείων και προβλήματα αναπληρωτών

Τη Δευτέρα 31/8 αντιπροσωπείες από Σωματεία Εκπαιδευτικών Π.Ε., της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, καθώς και οι απορριφθέντες εκπαιδευτικοί των διαγωνισμών 1ΓΕ και 2ΓΕ του 2019 (λόγω του γνωστού παραβόλου), πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, τόσο για τους υγειονομικούς όρους με τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία, όσο και για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές (δεκάδες χιλιάδες κενά, αδικίες στους πίνακες, αποκλεισμοί, απλήρωτοι από το επίδομα κ.ά.)

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αν και γνώριζε εδώ και μέρες για τη σημερινή κινητοποίηση, μιας και τα σωματεία είχαν ενημερώσει και ζητούσαν συνάντηση, είχε τις πόρτες κλειστές και κανένας εκπρόσωπός του δεν είχε χρόνο να ακούσει τους εκπαιδευτικούς, «δηλαδή τους καθ’ ύλην αρμόδιους της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αυτούς που γνωρίζουν καλά την πραγματικότητα της εκπαίδευσης που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν από αύριο», όπως χαρακτηριστικά λένε οι εκπρόσωποι των σωματείων.

«Είναι απαράδεκτο, στο παραπέντε της έναρξης της σχολικής χρονιάς, κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας να μην παίρνουν ουσιαστικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί το άνοιγμα των σχολείων με τους καλύτερους δυνατούς όρους και προϋποθέσεις» σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί και προσθέτουν:

«Δεν ικανοποίησαν κανένα από τα μέτρα που πρότειναν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και οι σύλλογοι γονέων, με βάση την άμεση γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία. Αρνήθηκαν να μειωθεί ο αριθμός των 25 μαθητών ανά τμήμα, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Οι 21.065 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν δεν επαρκούν για το σύνολο των θέσεων που καλύφθηκαν την προηγούμενη χρονιά από τους αναπληρωτές, ενώ φέτος είχαμε και 3.500 συνταξιοδοτήσεις. Πόσο μάλλον που στις φετινές συνθήκες της πανδημίας οι προσλήψεις που χρειάζονται είναι πολλαπλάσιες! Δεν βελτίωσαν τις υποδομές στα σχολεία, ούτε δημιούργησαν νέες, στοιβάζοντας μικρούς μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες, σε υπόγεια και προκάτ. Δεν μερίμνησαν για την υγιεινή και την καθαριότητα των σχολείων με επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, ρίχνοντάς τα όλα στην ατομική ευθύνη».

Και η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» N. Ιωνίας Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση καταλήγει:

«Τις επόμενες μέρες δυναμώνουμε τον αγώνα μας με συσκέψεις σωματείων, με συνεδριάσεις των Δ.Σ. και με Γενικές Συνελεύσεις. Άμεσα προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Δήμους και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τα οξυμένα προβλήματα (μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων, κενά, τοποθετήσεις κ.λπ.). Κλιμακώνουμε με νέες κινητοποιήσεις. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση, έστω στο παραπέντε, να εξασφαλίσει την ασφαλή και ουσιαστική λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet