Οι οδηγίες του προέδρου της ΚΕΔΕ προς τους δημάρχους μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού
Eurokinissi/ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
Θεσμικοί Φορείς

Οι οδηγίες του προέδρου της ΚΕΔΕ προς τους δημάρχους μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού οφείλει για μια ακόμη φορά να βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» της εθνικής προσπάθειας για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ο κάθε Δήμος ξεχωριστά, για τη σχολαστική τήρηση των προληπτικών μέτρων προστασίας σε όλα τα επίπεδα, αφού αυτός είναι ο μοναδικός μέχρι σήμερα τρόπος, για να ανακόψουμε τον ρυθμό μετάδοσης του ιού.

Τα παραπάνω σημειώνει σε επιστολή του προς τους δημάρχους ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, λόγω του αυξανόμενου αριθμού νέων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν μπορούν από μόνες τους να αναχαιτίσουν τη μεταδοτικότητα της COVID-19, επισημαίνει ο κ. Παπαστεργίου, και για τον λόγο αυτό θεωρεί ότι χρειάζεται να υπάρξει άμεσα κινητοποίηση κι αυξημένη επαγρύπνηση των υπηρεσιών και του προσωπικού των Δήμων, ιδιαίτερα της Δημοτικής Αστυνομίας όπου υπάρχει, προκειμένου να διασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση των μέτρων, σε όλα τα επίπεδα. Από τη χρήση μάσκας, όπου προβλέπεται, μέχρι την αποφυγή συνωστισμού σε χώρους που συγκεντρώνονται πολλά άτομα όπως κέντρα διασκέδασης, beach bars, καφετέριες κ.λπ.

Κρίσιμης σημασίας είναι και η συνεργασία με της υπηρεσίες Υγείας των Περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων προσθέτει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, συμπληρώνοντας ότι σε μικρότερους Δήμους, που δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία, είναι απαραίτητη η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, για την αυστηρή επιτήρηση των μέτρων προστασίας και την αποφυγή φαινομένων συγχρωτισμού.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαστεργίου λέει προς τους δημάρχους ότι «οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την ανάγκη να τηρήσουν ο καθένας ξεχωριστά τα μέτρα πρόληψης, αναδεικνύοντας την ατομική ευθύνη ως καθοριστικό παράγοντα για την αναχαίτιση του ιού».

Η επιστολή της ΚΕΔΕ προς τους δημάρχους για τον κορωνοϊό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet