Πράσινο Ταμείο: Παράταση στους δήμους έως 26 Ιουνίου
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΟΤΑ

Πράσινο Ταμείο: Παράταση στους δήμους έως 26 Ιουνίου

Την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προτάσεων στην Πρόσκληση «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο-2019», συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ, μέχρι τις 26 Ιουνίου 2020, ανακοίνωσε το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, ακολουθώντας την οδηγία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που διαμορφώνονται από την πανδημία του κορωνοϊού, μετά από αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σκοπός της παράτασης είναι να εξασφαλίσουν όλοι οι δήμοι της χώρας την αναγκαία χρονική διευκόλυνση ώστε να υποβάλουν ώριμες προτάσεις για ένταξη στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου 2019 και η αρχική καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων ήταν η 8η Μαΐου 2020.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι μετά τη λήξη της πρόσκλησης, θα ακολουθήσει δεύτερη με τους ίδιους όρους όπως προβλέπεται στον Οδηγό Διαχείρισης του Χρηματοδοτικού Προγράμματος.

Οι δικαιούχοι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σε ποια από τις δύο προσκλήσεις θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους, ανάλογα με τον βαθμό ωριμότητας των αντίστοιχων μελετών. Κάθε δικαιούχος δήμος θα μπορεί να υποβάλλει πρόταση σε μόνο μία εκ των δύο προσκλήσεων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet