Ο νέος υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε την ΚΕΔΕ για θέματα των αγροτών
Αυτοδιοίκηση

Ο νέος υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε την ΚΕΔΕ για θέματα των αγροτών

Απαντήσεις σε σημαντικά θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη και την υλοποίηση Προγραμμάτων Αγροτικής Πολιτικής, έδωσε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος έδωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μελάς.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις απαντήσεις που έλαβαν από τον υπουργό για μια σειρά από θέματα.

Ο νέος υπουργός, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, έκανε γνωστό ότι, σε σχέση με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», είναι δύσκολο να δοθεί παράταση για τα έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2015. Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει σχεδιασμός για «έργα γέφυρα».

Από την πλευρά της ΚΕΔΕ διατυπώθηκαν μια σειρά από ερωτήματα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Τζιαχρήστα. Ειδικότερα για τη φορολόγηση των αγροτών η οποία θεωρείται υψηλή, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί, ενώ για τα βοσκοτόπια και το Ολοκληρωμένο Σύστημα Υποβολής Δηλώσεων (ΟΣΔΕ) ο υπουργός έκανε γνωστό ότι η διαδικασία έχει σταματήσει.

Για τις πληρωμές αγροτών, για τα σχέδια βελτίωσης και τις επιδοτήσεις νέων αγροτών, σημείωσε ότι οι διαδικασίες έχουν ξεμπλοκάρει.

Τέλος ο υπουργός, μετά από σχετικά ερωτήματα παραδέχθηκε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει γραπτό αίτημα για παράταση υλοποίησης των έργων στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης επισημαίνει, σε ανακοίνωση της Ένωσης, ότι το επόμενο διάστημα θα αναληφθούν από πλευράς της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού, νέες πρωτοβουλίες, προκειμένου, η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, να προωθήσει λύσεις σε χρόνια ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet