ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από τα βαρέα κι ανθυγιεινά στους Δήμους
Αυτοδιοίκηση

ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από τα βαρέα κι ανθυγιεινά στους Δήμους

Ανακοίνωση – κάλεσμα για μαζικές κινητοποιήσεις απευθύνει το ΠΑΜΕ – Πανελλαδική Γραμματεία στους ΟΤΑ προς τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αποτραπεί η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος συνταξιοδότησης των εργαζομένων σε βαρέα κι ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Στην ανακοίνωσή της, η οργάνωση αναφέρει:

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

Συνάδελφοι η γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ καλεί κάθε Σωματείο, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, να συζητηθούν τα βάρβαρα μέτρα που έρχονται, να οργανωθεί η απάντησή μας. Χωρίς αυταπάτες περί ισοδυνάμων μέτρων, χωρίς αποχή και σιχτίρισμα από τον καναπέ, με δράση και συμμετοχή μπορούμε να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του Γιούρογκρουπ δεσμεύτηκε με κατάλογο μέτρων ως προαπαιτούμενα στο όνομα του μνημονίου, ανάμεσα στα οποία είναι και η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος συνταξιοδότησης των εργαζομένων με ΒΑΕ στους Δήμους, που προβλέπεται στο άρθρο 4 του νόμου 3660/2008.

Στην πράξη, μας φορτώνουν με τουλάχιστον 9 χρόνια πρόσθετης Ασφάλισης προκειμένου να πάρουμε σύνταξη, από το 58ο έτος με 15 έτη που ισχύει σήμερα, στο 67ο και ανοίγουν τον δρόμο για την κατάργηση και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ) μέσα από το νέο μισθολόγιο.

Σήμερα, καταργούν από τον κλάδο μας το καθεστώς των ΒΑΕ, στο όνομα της διάσωσης των ταμείων. Εμάς που δουλεύουμε στις πιο άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες, στην αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων, στα συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας, που τρώμε τη βρόμα με το τσουβάλι, τον καρκίνο, την ηπατίτιδα, τις χρόνιες ασθένειες και μας οδηγούν στον θάνατο.

Να μην το επιτρέψουμε, να  αντισταθούμε. Τώρα είναι η ώρα.

Να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας, το μέλλον μας. Με τη δράση και τη συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να βάλουμε στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να δυναμώσει η συσπείρωση και η ενότητα των εργαζομένων για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε.

Οργανώνουμε την πάλη μας. Δίνουμε μαζική μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή μας στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ και προετοιμάζουμε την κλιμάκωση με Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη.       

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet