Ποιες δυνατότητες παρέχονται στους ΟΤΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ποιες δυνατότητες παρέχονται στους ΟΤΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, απέστειλε επιστολή προς όλους τους δημάρχους της χώρας με την οποία τους ενημερώνει για τις  δυνατότητες που παρέχονται στους ΟΤΑ που τηρούν λογαριασμούς όψεως στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο που έστειλε στην ΚΕΔΕ, η αρμόδια διεύθυνση Καταθέσεων του Ταμείου, κατόπιν σχετικού ερωτήματος που έθεσε ο κ. Πατούλης, το επιτόκιο που παρέχεται στους Δήμους ανέρχεται στο 2,25%.

Παράλληλα, προβλέπεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής μεταφοράς από τον λογαριασμό του ΟΤΑ, σε λογαριασμούς που τηρεί σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα  του εσωτερικού, κατόπιν εντολής του, άμεσα και χωρίς επιβάρυνσή του, καθώς και άμεση πίστωση των επιχορηγήσεων του υπ. Εσωτερικών στον λογαριασμό κάθε ΟΤΑ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του προέδρου της ΚΕΔΕ:

Κατόπιν σχετικού ερωτήματος που έθεσα, ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχονται στους ΟΤΑ που τηρούν λογαριασμούς όψεως στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, η αρμόδια Διεύθυνση Καταθέσεων του Ταμείου με ενημέρωσε, γραπτώς, για τα εξής:

Το επιτόκιο που παρέχει ανέρχεται στο 2,25 %. Παράλληλα προβλέπεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής μεταφοράς από τον λογαριασμό του ΟΤΑ, σε λογαριασμούς που τηρεί σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα  του εσωτερικού, κατόπιν εντολής του, άμεσα και χωρίς επιβάρυνσή του.

Επιπρόσθετα προβλέπεται η χορήγηση μπλοκ επιταγών, καθώς και άμεση πίστωση των επιχορηγήσεων του υπ. Εσωτερικών στον λογαριασμό κάθε ΟΤΑ.

Επίσης ο κάθε Δήμος θα μπορεί να ενημερώνεται ηλεκτρονικά μέσω e-mail για την κίνηση του λογαριασμού του, καθώς και για το υπόλοιπο της ημέρας.

Τέλος ,θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με το έγγραφο που μας απέστειλε η αρμόδια υπηρεσία του Ταμείου, τα χρήματα που κατατίθενται στο ΤΠ & Δανείων καταλήγουν πάλι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν χρηματοδοτεί άλλες δραστηριότητες και είναι ο βασικός χρηματοδότης των αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet