Προετοιμασία για τη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ από τις Επιτροπές Θεσμών και Οικονομικών
Αυτοδιοίκηση

Προετοιμασία για τη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ από τις Επιτροπές Θεσμών και Οικονομικών

Σε κοινή συνεδρίαση συνήλθαν σήμερα, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, οι Επιτροπές Θεσμών και Οικονομικών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τη συμμετοχή του προέδρου Γ. Πατούλη και των προέδρων των Επιτροπών, Μ. Καρπέτα και Αλ. Καστρινού, αντίστοιχα, με αντικείμενο την προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, η οποία θα συνέλθει περί τις αρχές Δεκεμβρίου.

Στόχος της ΚΕΔΕ είναι, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, να διαμορφωθεί ολοκληρωμένη πρόταση προς τη Γενική Συνέλευση, με βάση τις επεξεργασίες που ήδη έχουν δρομολογηθεί με τρία βασικά σκέλη:

  • Τη διοικητική μεταρρύθμιση Κράτους και Αυτοδιοίκησης, με ενεργό συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης.
  • Τα οικονομικά των δήμων, με αιχμή την απόδοση των νέων παρακρατηθέντων – θεσμοθετημένων – πόρων της Αυτοδιοίκησης, αλλά και την εξεύρεση νέων πηγών χρηματοδότησής της, όπως για παράδειγμα η απόδοση του ΕΝΦΙΑ στους δήμους.
  • Την αντιμετώπιση επειγουσών εκκρεμοτήτων, για να διασφαλιστούν η απρόσκοπτη καθημερινή λειτουργία των δήμων και η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Η τελική πρόταση που θα διαμορφωθεί από τη Γενική Συνέλευση θα αποτελέσει τον άξονα συζήτησης κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης με την κεντρική κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet