Ρ. Δούρου: «Η δασοπροστασία δεν μπορεί να είναι εθελοντική»
Αυτοδιοίκηση

Ρ. Δούρου: «Η δασοπροστασία δεν μπορεί να είναι εθελοντική»

Για το σύνολο των χρόνιων προβλημάτων (συντήρησης υποδομών, συντονισμού, πόρων, κ.ά.) που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πυροπροστασίας του Υμηττού ενημερώθηκε, την Τετάρτη 25 Ιουνίου κατά την περιοδεία της στο πυροφυλάκιο Καισαριανής, η εκλεγμένη περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

«Η επίλυση των προβλημάτων της δασοπροστασίας δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό», τόνισε η κ. Ρ. Δούρου, προσθέτοντας ότι η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου έγινε για «συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους».

Παράλληλα, αφού, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαβεβαίωσε ότι η «Δύναμη Ζωής» στηρίζει το δύσκολο έργο του πυροσβεστικού προσωπικού και των υπόλοιπων επιχειρησιακών φορέων της Πολιτικής Προστασίας καθώς και τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των δήμων, υπογράμμισε ότι από τη συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς, σημειώθηκε συναντίληψη σχετικά με τη διαπίστωση των προβλημάτων και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να αποφευχθεί η περικοπή πόρων λόγω των μνημονιακών πολιτικών καθώς οι αυξημένοι κίνδυνοι πυρκαγιών στρέφονται ενάντια στο εναπομείναν πράσινο της Αττικής και στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Συμφωνήθηκε επίσης ότι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στις 31 Οκτωβρίου, ημέρα λήξης της αντιπυρικής περιόδου.

Τέλος, η Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της περιοδείας της, επισκέφθηκε τον Βλητικό Σταθμό Καισαριανής και τη Μονή Αστερίου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet