Σε αγώνα μπάσκετ κατά του σχολικού εκφοβισμού ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Σε αγώνα μπάσκετ κατά του σχολικού εκφοβισμού ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Με το σύνθημα «Κάνουμε ντρίμπλα στον Σχολικό Εκφοβισμό» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί , Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, αγώνας καλαθοσφαίρισης αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Διαδικτυακού Εκφοβισμού, με τη συμμετοχή παλαιμάχων αθλητών.

Ο αγώνας διξήχθη στο κλειστό γήπεδο Νήαρ Ηστ. Ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, διεθνείς ποδοσφαιριστές και οι Πρωταθλητές Ευρώπης – Legends 2004, ένωσαν τις δυνάμεις τους κατά του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού δίνοντας τον φιλικό αγώνα μπάσκετ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του υπογράμμισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση εργάζεται συστηματικά προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια μείωσης και εξάλειψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού».

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με τις δικές σας προκειμένου να μπορέσουμε όλοι μαζί να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της προστασίας των παιδιών. Κανένα παιδί δεν πρέπει να απομονώνεται, όλοι μαζί στηρίζουμε τους νέους. Είμαστε δίπλα στα παιδιά, κοντά στην κοινωνία και δίνουμε αγώνα για να καταστεί σαφές ότι υπάρχουν λύσεις, αρκεί τα νέα παιδιά να μπορούν να μιλήσουν. Αρκεί να βρουν το θάρρος να πουν αυτό που τους συμβαίνει. Στην προσπάθεια αυτή είναι σημαντικοί σύμμαχοί μας και τα υπόλοιπα παιδιά τα οποία δεν πρέπει να μένουν απλοί θεατές σε τέτοια φαινόμενα εκφοβισμού συμμαθητών τους. Με τη βοήθεια της Αυτοδιοίκησης, των έμπειρων εκπαιδευτικών των σχολείων, καθώς και των κατάλληλων επιστημόνων, τα παιδιά μπορούν να αισθανθούν ασφάλεια και να αποκτήσουν τη δύναμη για να αντιμετωπίσουν ότι τους συμβαίνει».

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Live Without Bullying» για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που υλοποιεί για δεύτερη σχολική χρονιά το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet