Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη
Αυτοδιοίκηση

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε περίπου στις 2:30 σε δασική έκταση στο Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής. 

Η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά σε κατοικίες, ωστόσο έχει αλλάξει κατεύθυνση και αυτή τη στιγμή δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, προσθέτοντας πάντως πως ο χαμηλής έντασης άνεμος από τις πρώτες πρωινές ώρες βοήθησε να βελτιωθεί η εικόνα.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα. Ειδικότερα, στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 28 πυροσβέστες. Συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντικά οχήματα και η ΕΛΑΣ.

Με το πρώτο φως της ημέρας τις ρίψεις νερού ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα, συγκεκριμένα τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στον ΣΚΑΪ, η πυρκαγιά είναι μεγάλη, αλλά δεν κινδυνεύουν οικίες, ενώ κάποιοι κάτοικοι στην Αγία Μαρίνα απομακρύνθηκαν προληπτικά. 

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, διευκρίνισε ότι υπάρχουν δύο μέτωπα και διάφορες εστίες, επαναλαμβάνοντας πως αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικίες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet