Σε συναυλία για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ, ο Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Σε συναυλία για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ, ο Γ. Πατούλης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, παραβρέθηκε στη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής, επίσκοπο Θεσπιών, Συμεών, ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Κωνσταντής, εκπρόσωποι από όλα τα υπουργεία που είχαν θέσει υπό την αιγίδα τους τη συναυλία, ο πρέσβης της Ρωσίας, Αντρέι Μάσλοφ, και πλήθος κόσμου οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία μοναδική συναυλία που έδωσε η Ρωσική Κρατική Ορχήστρα Εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Μόσχας, με τη συμμετοχή του δεξιοτέχνη πιανίστα Boris Berezovsky.

Στόχος της εκδήλωσης με τίτλο «Η μετακίνηση είναι πολιτισμός» ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα ζητήματα προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.

Τα έσοδα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των υπουργείων Υποδομών, Τηλεπικοινωνιών, Εθνικής Άμυνας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διατέθηκαν για τις ανάγκες του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, αναπήρων, ατόμων με βαριά κινητικά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία μοναδική εκδήλωση που είχε έναν πολύ σημαντικό σκοπό. Να αφυπνιστούν οι αρμόδιοι φορείς και να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τα ζητήματα προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

»Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει, και θα συνεχίσει να το πράττει, κάθε δράση που έχει στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ατόμων με αναπηρία. Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και θα διευρύνουμε τη συνεργασία μας για να διεκδικήσουμε μία καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες.

»Η Ελλάδα οφείλει να δρομολογήσει πολιτικές προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή αυτών των ανθρώπων στον κοινωνικό ιστό και να μην αναγκάζονται να ζουν σε αφιλόξενες πόλεις.
Επαναδιατυπώνω την έκκληση μου προς την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να διαθέσει το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις πόλεις μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet