«Σισμανόγλειο»: Κινητοποιήσεις και καταλήψεις Μ. Τρίτη – Μ. Τετάρτη από τους εργαζόμενους
Αυτοδιοίκηση

«Σισμανόγλειο»: Κινητοποιήσεις και καταλήψεις Μ. Τρίτη – Μ. Τετάρτη από τους εργαζόμενους

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του «Σισμανογλείου», σε συνεδρίασή του, αποφάσισε να πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις τη Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη διαμαρτυρόμενο για τις έντονες ελλείψεις σε προσωπικό και την επέκταση του νοσοκομείου με το άνοιγμα ενός νέου τμήματος, «χωρίς να υπάρχουν οι όροι για την ασφαλή λειτουργία του».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, ο διοικητής του «Σισμανογλείου» Νοσοκομείου, «με εσπευσμένη απόφαση του για την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας της Ψυχογενούς Ανορεξίας στις 11/4/2019, και ενόψει της φιέστας για τον απολογισμό του έργου του και την ανακοίνωση τού  ανοίγματος της συγκεκριμένης μονάδας την Τρίτη 23/4, προχωρά σε βεβιασμένη  λειτουργία της Μονάδας με προσωπικό που κατά πλειοψηφία προέρχεται από το ήδη υπάρχον, διαιωνίζοντας την ελλιπή λειτουργία των υπόλοιπων νοσηλευτικών τμημάτων και την επαγγελματική εξουθένωση των εργαζομένων».

«Υπάρχουν νοσηλευτικά τμήματα με οκτώ ή εννιά νοσηλευτές (όταν χρειάζονται το λιγότερο 13) για τη κάλυψη της 24ωρης λειτουργίας τους. Ένας νοσηλευτής στη βάρδια με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, μονοβάρδιες, χωρίς τα δύο ρεπό που προβλέπονται ανά εβδομάδα, χωρίς τη δυνατότητα αδειών. Η κατάσταση είναι πλέον άκρως επικίνδυνη», επισημαίνει το Σωματείο. 

Επισημαίνουν ακόμα ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη ιδιαίτερα του νοσηλευτικού προσωπικού στους ξενώνες του «Σισμανογλείου» «Το Σπίτι» και «Όρμος», αλλά και όλων των κλάδων που εργάζονται στους ξενώνες που καθιστά τη λειτουργία τους αδύνατη. «Το προσωπικό αυτό  δεν επαρκεί να βγάλει τις βάρδιες και να λειτουργήσει σε 24ωρο. Οι συνθήκες βίας και έντονης παραβατικότητας οδηγούν τους εργαζόμενους πέρα από τα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης».

Να σημειωθεί ότι την Μ. Τρίτη στους καλεσμένους για την παρουσίαση του απολογισμού είναι και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet