Στα εγκαίνια νέων γραφείων του Σωματείου «Ηπάρχω» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Στα εγκαίνια νέων γραφείων του Σωματείου «Ηπάρχω» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, παραβρέθηκε στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδας «Ηπάρχω», κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από την πρόεδρο του Σωματείου, Χ. Θεοδωρίδου.

Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Σωματείου πραγματοποίησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Η παρουσία μας σήμερα εδώ, ενισχύει το μήνυμα ζωής και ελπίδας που πρέπει να εκπέμψουμε δίνοντας το παράδειγμα στις τοπικές μας κοινωνίες, και το έναυσμα για περισσότερη ευαισθητοποίηση στο θέμα των μεταμοσχεύσεων.

»Θα ήθελα να συγχαρώ την πρόεδρο του Σωματείου, Χ. Θεοδωρίδου, για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει για τη στήριξη όλων αυτών των ανθρώπων που δοκιμάζονται, αλλά και όλους όσοι με το έργο τους συμβάλλουν ώστε να μετατραπεί ο ανθρώπινος πόνος, σε ελπίδα ζωής.

»“Σπίτια” όπως αυτό που εγκαινιάζουμε σήμερα πρέπει όλοι να τα στηρίζουμε και να τα ενισχύουμε.

»Με τη δωρεά οργάνων δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία ζωής στους έχοντες ανάγκη μεταμόσχευσης.

»Πρόκειται για την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού. Μία πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού από όλους μας, καθώς η δωρεά οργάνων αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης.

»Δυστυχώς η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα είναι στη θέση του ουραγού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να αντιστρέψουμε αυτή την εικόνα απαιτείται ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων αλλά και όλων των πολιτών.

»Ας κάνουμε όλοι αυτό το “δώρο ζωής” σε χιλιάδες ασθενείς συνανθρώπους μας, γεφυρώνοντας με μοναδικό τρόπο τη ζωή με τον θάνατο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet