Στις 4/11 οι πρώτες αποζημιώσεις στους Δήμους που πλημμύρισαν
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Στις 4/11 οι πρώτες αποζημιώσεις στους Δήμους που πλημμύρισαν

Ξεκινά την Τρίτη 4 Νοεμβρίου η καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας στους Δήμους της Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος για την Πρόνοια υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου την ερχόμενη Τρίτη 4 Νοεμβρίου θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των πρώτων έξι Δήμων που υπέβαλαν αιτήσεις για αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου ο υφυπουργός Εργασίας, θα δοθούν συνολικά 304.667 ευρώ στους Δήμους, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Φυλής, Περιστερίου, Πειραιά και Αχαρνών.

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Ιλίου θα λάβει 73.368 ευρώ, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού 70.433 ευρώ, ο Δήμος Φυλής 63.390 ευρώ, ο Δήμος Περιστερίου 44.021 ευρώ, ο Δήμος Πειραιώς 20.000 ευρώ και ο Δήμος Αχαρνών 33.455 ευρώ.

Το ποσόν αφορά μόνον τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος των 587 ευρώ, καθώς, όπως διευκρίνισε ο κ. Β. Κεγκέρογλου, προς το παρόν δεν έχουν υποβληθεί αιτήματα για αποζημίωση οικοσκευών ή μικροζημιών σε κατοικίες.

Τέλος, νωρίτερα το μεσημέρι, ακόμη πέντε δήμοι, υπέβαλλαν προς τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας αιτήματα για χορήγηση του εκτάκτου επιδόματος συνολικού ποσού 75.116 ευρώ.

Πρόκειται για τους Δήμους, Αγίας Βαρβάρας, Ασπροπύργου, Κορυδαλλού, Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Χαϊδαρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet