Στον Δήμο Βέροιας ο μαστογράφος της Αντικαρκινικής Εταιρείας – Συνεχίζεται το πρόγραμμα με τη στήριξη της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στον Δήμο Βέροιας ο μαστογράφος της Αντικαρκινικής Εταιρείας – Συνεχίζεται το πρόγραμμα με τη στήριξη της ΚΕΔΕ

Στον Δήμο Βέροιας βρίσκεται το κλιμάκιο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σήμερα, Παρασκευή 12 και αύριο, Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, συνεχίζοντας την περιοδεία Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού για τις ανασφάλιστες γυναίκες των απομακρυσμένων Δήμων τη χώρας με την οργανωτική και χορηγική συμβολή της ΚΕΔΕ. Το προηγούμενο διήμερο ο κινητός μαστογράφος πραγματοποίησε μαστογραφίες στον Δήμο Σκύδρας, ενώ ο τρέχον κύκλος του προγράμματος θα συνεχιστεί μετά από τη Βέροια σε τρεις ακόμη δήμους.

Η μονάδα του κινητού ψηφιακού μαστογράφου θα βρίσκεται στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας από τις 9:00 έως τις 13:00, σήμερα και αύριο. (τηλέφωνα για ραντεβού 2331 3553824, 2331 353822, 2331 353821).

«Η ΚΕΔΕ συνεχίζει με αποφασιστικότητα για 3η συνεχή χρονιά να παρέχει σωτήριες λύσεις σε ευπαθείς οικονομικά δημότισσες που δεν έχουν την οικονομική ή ασφαλιστική δυνατότητα ψηφιακής μαστογραφίας, ειδικά στους απομακρυσμένους δήμους της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

Ακολούθως συμπλήρωσε: «Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, αλλά μπορεί να νικηθεί αν διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί σε πρώιμα στάδια. Η πλειοψηφία των ασθενών μπορούν να ζήσουν για πάρα πολλά χρόνια, με την έγκαιρη διάγνωση, γι΄ αυτό και υλοποιούμε και στηρίζουμε συστηματικά το πρόγραμμα της Αντικαρκινικής Εταιρείας που προσεγγίζει, εξετάζει και ενημερώνει μία προς μία, γυναίκες σε όλη τη χώρα, που διαφορετικά θα έχαναν αυτήν την ευκαιρία. Στόχος μας είναι καμία γυναίκα, και στα πιο ακριτικά σημεία της Ελλάδας, να μην στερηθεί τη δυνατότητα να σώσει τη ζωή της, αξιοποιώντας τα μέσα της σύγχρονης επιστήμης με τη δυναμική Εκστρατεία της Αντικαρκινικής Εταιρείας».

Η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει πραγματοποιήσει το Πρόγραμμα Προληπτικού Έλεγχου και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, σε περισσότερους από 25 δήμους της χώρας, από τον Απρίλιο του 2018 που ξεκίνησε ο φετινός κύκλος δωρεάν εξετάσεων, δίνοντας τη δυνατότητα σε τουλάχιστον 100 ενδιαφερόμενες γυναίκες ανά δήμο δωρεάν μαστογραφίας, και ενημέρωσης για τους παράγοντες κινδύνου της νόσου.

Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο είναι:

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Μετά τη Βέροια το κλιμάκιο της Αντικαρκινικής Εταιρείας θα μεταβεί:

Στον Δήμο Θερμαϊκού

  • Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην Περαία, στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θερμαϊκού (Ανθέων 47).
  • Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στη Ν. Μηχανιώνα, στον προαύλιο χώρο της Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης (Μακρυγιάννη 13).

Τηλέφωνο για ραντεβού: 23920 25887 (9.00-14.00).

Στον Δήμο Δέλτα

  • Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 στον χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σίνδου.
  • Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στην κεντρική πλατεία Χαλάστρας.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2313 305922 (8.00-15.00).

Στον Δήμο Βόλβης 

  • Πέμπτη 18 Οκτωβρίου: στην Αρεθούσα.
  • Παρασκευή 19 Οκτωβρίου: στη Νέα Μάδυτο.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 6944 586535 (9.00-14.00).

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, στον πρόσφατο κύκλο της περιοδείας του, το κλιμάκιο της Αντικαρκινικής εταιρείας επισκέφτηκε τους Δημους Καρδίτσας, Πύλης Τρικάλων, Καλαμπάκας, Ιωαννίνων, Νεστορίου, Έδεσσας και Πτολεμαΐδας.

Ο δήμαρχος Καλαμπάκας, Χρήστος Σινάνης, δήλωσε σχετικά:

«Για τους Δημότες του Δήμου Καλαμπάκας, αλλά και γενικώς για όλους τους κατοίκους της υπαίθρου, η Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ παρέχουν στα θέματα Υγείας μια μεγάλη προσφορά, όπως ήταν η μαστογραφία που έγινε στις γυναίκες του Δήμου (περίπου 100) σε δύο ημέρες, και θα θέλαμε, ό,τι έχει σχέση με την Υγεία και συμπεριλαμβάνεται στα προγράμματα να γίνεται σε τακτά διαστήματα, αφού όπως αποδεικνύεται είναι πολυάριθμοι οι δημότες και δημότισσες που τα χρειάζονται.

»Ευχαριστούμε τους διοργανωτές της εκστρατείας Υγείας, και περιμένουμε να επανέλθουν συντόμως».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet