Στον ΟΗΕ για την υπογραφή της «Διακήρυξης της Βενετίας» ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Στον ΟΗΕ για την υπογραφή της «Διακήρυξης της Βενετίας» ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ

Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε, μετά από ονομαστική πρόσκληση από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), Γιώργος Ιωακειμίδης, προκειμένου να υπογράψει τη «Διακήρυξη της Βενετίας» από κοινού με εκπροσώπους της Γαλλίας, της Ισπανίας και της  Ιταλίας.

Σε ομιλία του, ο κ. Γ. Ιωακειμίδης αναφέρθηκε στη βίαιη κλιματική αλλαγή, στην πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και τις μεγάλες πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής τον Νοέμβριο του 2017.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ έκανε, κατά την ομιλία του, ειδική αναφορά στην οικονομική κρίση που σάρωσε τα πάντα στη χώρα τα οκτώ τελευταία χρόνια και παράλληλα ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο των Δήμων στην αντιμετώπισή της.

Τέλος, αναφέρθηκε στις μεταναστευτικές ροές, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη πύλη εισόδου μεταναστών προς την Ευρώπη.

Στο περιθώριο της υπογραφής της Διακήρυξης, ο κ. Γιώργος Ιωακειμίδης συναντήθηκε με τη διευθύντρια Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, Daniela Bas, και τον Έλληνα πρέσβη στα Ηνωμένα Έθνη, Διονύσιο Καλαμβρέζο, τους οποίους και ενημέρωσε διεξοδικά για τους τρόπους και τα μέσα υποστήριξης των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για τη «Διακήρυξη της Βενετίας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, προς ομογενειακά μέσα ότι: «Είναι πολύ σημαντικό να συντονίζεται η ελληνική με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια Αυτοδιοίκηση, καθώς επίσης και να γνωρίζουν οι υπόλοιποι τα ιδιαίτερα προβλήματα της χώρας. Στον σύγχρονο κόσμο η Αυτοδιοίκηση, σχεδόν παντού, έχει να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα και συνακόλουθα, ο ρόλος της διευρύνεται και σημαντικοποιείται».

Η «Διακήρυξη της Βενετίας» αναφέρεται στην υποχρέωση Κρατών – Περιφερειών και Δήμων στη στέγαση, την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, στη μόρφωση, στη φροντίδα υγείας, την ασφάλεια, τον καθαρό αέρα, τη μετακίνηση, τον ελεύθερο χρόνο, τον τουρισμό και τέλος, τις ευάλωτες οικογένειες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet