Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με εργαζομένους στα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με εργαζομένους στα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, συνάντηση με το προεδρείο των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης της απρόσκοπτης λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών, με δεδομένο την πολύτιμη προσφορά τους στους πολίτες και ανταλλάχθηκαν γόνιμες και εποικοδομητικές απόψεις σχετικά με τους τρόπους αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Πατούλη για κάποιες παθογένειες που διέπουν το σύστημα λειτουργίας των Δομών και του παρουσίασαν την πρότασή τους, με στόχο τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που τα διέπει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τις συγκεκριμένες δομές και υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης και τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Ο κ. Πατούλης άκουσε τις προτάσεις των εργαζομένων και τους επισήμανε ότι η ΚΕΔΕ, μέσω της Επιτροπής Υγείας, θα επεξεργαστεί όλους τους τρόπους βελτίωσης της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας αποτελούν ένα σημαντικό θεσμό πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες. Η ΚΕΔΕ στηρίζει τη λειτουργία τους, αλλά και τη διεύρυνση του ρόλου τους σε θέματα αγωγής υγείας, που θα αφορούν τα σύγχρονα προβλήματα υγείας του ελληνικού πληθυσμού. Στόχος μας είναι να βελτιώνεται το πλαίσιο λειτουργίας τους και να αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet