Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, με τον μακαριότατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παρουσία και του σεβασμιότατου μητροπολίτη Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού, όπως είναι το πλαίσιο λειτουργίας των κοιμητηρίων, καθώς και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, εξετάστηκε η δρομολόγηση και πρόσθετων κοινών δράσεων με σταθερό προσανατολισμό την προστασία και την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στην κατεύθυνση αυτή υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων και συμφωνήθηκε η ενίσχυση των πρωτοβουλιών που έχουν στόχο την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από την κρίση.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος τόνισε τα εξής:

«Με τον μακαριότατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο είχαμε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συζήτηση για θέματα που μας απασχολούν από κοινού. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία και έχει καλλιεργήσει μία συνεργασία η οποία αποδίδει καρπούς και έχει ωφέλιμα αποτελέσματα για δεκάδες συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από την κρίση.

»Με τον μακαριότατο επιβεβαιώσαμε την ανάγκη να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε τη γόνιμη συνεργασία μας προκειμένου Αυτοδιοίκηση και Εκκλησία να συμβάλλουμε περαιτέρω, με όσα μέσα διαθέτουμε, στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, έως ότου το κράτος αναλάβει την ευθύνη που του ανήκει. Επιβεβαιώσαμε ακόμη τη μεγάλη και συγκινητική συμβολή των πολιτών – εθελοντών σε όλες τις δράσεις κατά της ανθρωπιστικής κρίσης, από το ένα άκρο της Ελλάδας μέχρι το άλλο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet