Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

Συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, την Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής και την Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης είχε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ.

Ο  αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ο κ. Πατούλης είχαν, όπως σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, μία ουσιαστική και διεξοδική συζήτηση γύρω από τα εθνικά θέματα, τον ρόλο και τα προβλήματα της ελληνικής ομογένειας και κυρίως το μεγάλο ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται, ο κ. Πατούλης «ενημέρωσε τον αρχιεπίσκοπο για τις δράσεις και τον καθοριστικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και τον ευχαρίστησε για την ευαισθησία και την ενεργή συμπαράσταση της Αρχιεπισκοπής, καθώς και της ελληνικής ομογένειας στις σχετικές προσπάθειες κοινωνικών και επιστημονικών φορέων». Ανέφερε μάλιστα ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα την αποστολή φαρμάκων και αναλώσιμου υλικού στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πριν από 2,5 χρόνια. Συζητήθηκαν όμως, δεδομένου του οξύτατου προβλήματος που υπάρχει, και άλλοι τρόποι συνεργασίας της Αρχιεπισκοπής και της Ομογένειας με την ΚΕΔΕ, ώστε, όπως αναφέρεται, «να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη στήριξη στην προσπάθεια των δημάρχων να ενισχύσουν τις τοπικές τους κοινωνίες». Στο πλαίσιο αυτό, αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα ανακοινώσεις για τις σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις.

Ο Γ. Πατούλης με την Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων και την Ιατρική Εταιρεία Ν. ΥόρκηςΟ κ. Πατούλης παρευρέθηκε και μίλησε σε εκδήλωση – με βασικό θέμα την ουσιαστική υποστήριξη της ομογένειας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης – που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής και η Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη. Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν οι πρόεδροι των Ενώσεων Σ. Μεζίτης και Γ. Λιακέας, ενώ συμμετείχαν και οι πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Γ. Ηλιόπουλος και Β. Φιλίππου αντίστοιχα, ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Φ. Φράγκος και πολλοί διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ ευχαρίστησε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης τους Έλληνες ομογενείς για την «ουσιαστική στήριξή τους» και επεσήμανε ότι «προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία, τονίζοντας ότι η ενότητα και η ομοψυχία του Ελληνισμού είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet