Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Να πληρωθούν οι συνάδελφοι “5μηνίτες”
Αυτοδιοίκηση

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Να πληρωθούν οι συνάδελφοι “5μηνίτες”

Την άμεση αποπληρωμή των μισθών τους ζήτησαν οι εργαζόμενοι με πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας σε δήμους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και επιτροπές των εργαζομένων την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Η διοίκηση του Συνδικάτου καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, να αγωνιστούν για ίσα δικαιώματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ με πεντάμηνη σύμβαση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με τις επιτροπές των 5μήνων πραγματοποίησαν την Παρασκευή 4-9-2015 μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας την άμεση αποπληρωμή των μισθών τους αλλά και να έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους των δήμων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό για το μόνο που δεσμεύτηκε είναι ότι στις 10 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί ένας ολόκληρος μισθός. Ενώ για τα υπόλοιπα αιτήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλιση, τα μέσα ατομικής προστασίας, τα επιδόματα στις βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, τις υπερωρίες, τα νυχτερινά αλλά και τις άδειες (αναρρωτικές και κανονικές) παρέπεμψε τους εργαζόμενους στα αρμόδια δικαστήρια, για να πάρει αποστομωτική απάντηση από τους εργαζόμενους ότι εκτός από ότι δεν υπάρχουν χρήματα η λύση δεν βρίσκεται στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης.       

Έστειλαν μήνυμα αγωνιστικό ότι δεν θα σκύψουν το κεφάλι, θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, θα δώσουν αγώνα για να πληρωθούν όποια κυβέρνηση και να έρθει και μετά τις εκλογές. Παρά το γεγονός ότι είναι μία υπηρεσιακή κυβέρνηση οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν ένα αγώνα για να πληρωθούν και να τον πάνε μέχρι τέλους το σύνθημα καμία ανοχή καμία αναμονή κυριαρχούσε. Πήραν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους εδώ και μέρες, στήθηκαν  επιτροπές αγώνα προετοίμασαν την συγκέντρωση.

Οι εργαζόμενοι κι οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης καθώς δεν έχουν χρήματα ούτε για τα στοιχειώδη. Ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν και την τρομοκρατία από τους δημάρχους που απειλούσαν τους εργαζόμενους να μην κατέβουν στη στάση εργασίας.

Φαίνεται πλέον ακόμα πιο ξεκάθαρα ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. αλλά και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έλεγαν ψέματα ότι μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα θα δινόταν ανάσα στο πρόβλημα της ανεργίας, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ανακυκλώνουν την ανεργία, θέλουν να καθιερώσουν τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, να παρακαλάνε για τους μισθούς ψίχουλα που ούτε και αυτούς τους δίνουν, θέλουν τους εργαζόμενους να τους έχουν στο χέρι. ΟΧΙ δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα 5μηνα να μην υποκύψουν στην εργοδοτική τρομοκρατία αντιθέτως, να ορθώσουν το ανάστημά τους.

Τούτες τις μέρες κλιμακώνεται η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση. Απολύουν τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές και συγκεκριμένα στους συναδέλφους που δουλεύουν στα προγράμματα «Αντιμετώπισης της φτώχειας», οι παιδικοί σταθμοί ξεκίνησαν με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Απολύουν τις σχολικές καθαρίστριες παρά τις δεσμεύσεις τους. Αφήνουν απλήρωτους τους συναδέλφους 5μηνίτες.  

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας ενιαία να δώσουμε τη μάχη. Ενιαία να οργανώσουμε τον αγώνα μας, την αντεπίθεσή μας, μέσα από επιτροπές και πλάι στα ταξικά Σωματεία και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ των ΟΤΑ. Να έρθουν τα πάνω κάτω, να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Δεν τελειώνει ο αγώνας μόνο με την καταβολή ενός μισθού, καμία αναμονή, καμιά αυταπάτη. Τους δίνουμε την υπόσχεση ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους κάθε μέρα όποιος κι αν έρθει στην κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet