Συνεχίζει να «διδάσκει» Ανακύκλωση ο ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζει να «διδάσκει» Ανακύκλωση ο ΣΠΑΠ

Στο Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης συνεχίσθηκαν οι δράσεις Βιωματικών Εργαστηρίων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά Δημοτικών Σχολείων των Δήμων – μελών του που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με γενικό τίτλο «Δίνω μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια».

Στόχος του ΣΠΑΠ με αυτές τις βιωματικές δράσεις είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν από πολύ νωρίς, με τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υλικών. Τα παιδιά παρακολουθούν στην αρχή μια εισαγωγική – διαδραστική παρουσίαση και στη συνέχεια λειτουργούν συμμετοχικά αξιοποιώντας ένα παλιό μπλουζάκι, παλιές εφημερίδες και μια χάρτινη συσκευασία από γάλα ή χυμό, με τα οποία και δημιούργησαν μια πάνινη τσάντα, ένα μικρό κάδο απορριμμάτων και ένα πορτοφόλι.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Πραγματοποιούμε σήμερα, εδώ στο Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης την 10η κατά σειρά δράση στο πλαίσιο της σειράς Βιωματικών Εργαστηρίων που οργανώνουμε εδώ και λίγο καιρό με γενικό τίτλο “Δίνω μία δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια” για παιδιά δημοτικών σχολείων.

»Όλες οι δράσεις που έχουμε πραγματοποιήσει ως σήμερα στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, είναι τμήμα της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλουμε στον ΣΠΑΠ για να ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά στην προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης. Θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά, τη χρησιμότητα της μείωσης, της ανακύκλωσης, αλλά πάνω από όλα τη δυνατότητα της επαναχρησιμοποίησης των απορριμμάτων που συνήθως πετάμε, αλλά μπορούμε και πρέπει να ανακυκλώνουμε.  Και σήμερα τα παιδιά χάρηκαν το βιωματικό, διαδραστικό, διασκεδαστικό εργαστήρι, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά μετέτρεψαν τα υλικά που έφεραν από το σπίτι, σε πορτοφολάκι, τσάντα και μικρό κάδο απορριμμάτων για το γραφείο τους.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, καθώς και τους γονείς για την υποστήριξη τους. Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω θερμά τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης για τη βοήθεια στη διοργάνωση της σημερινής δράσης μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet