«Γ. Σεφέρης: Γενικόλογες απαντήσεις από το υπ. Παιδείας στα αιτήματα των εκπαιδευτικών
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

«Γ. Σεφέρης: Γενικόλογες απαντήσεις από το υπ. Παιδείας στα αιτήματα των εκπαιδευτικών

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης συμμετείχε την Παρασκευή 7/5 σε ακόμη μία κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και σύσταση οργανικών θέσεων, στην οποία συμμετείχαν πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, Σύλλογοι και ΕΛΜΕ, ενώσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, ξενόγλωσσων, εικαστικών μαθημάτων, θεατρολόγων κ.ά.

Εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών μετέφεραν τα αιτήματα στον γενικό γραμματέα του υπουργείου, «ο οποίος έδωσε γενικόλογες απαντήσεις, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις», όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Από εκπροσώπους εκπαιδευτικών σωματείων τονίστηκε η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα, «για να μπει τέλος στο καθεστώς της αδιοριστίας, ακραία έκφραση της οποίας είναι και η απουσία οργανικών θέσεων για μια σειρά κλάδους». Επίσηςς, αναδείχτηκε ότι «με τους διορισμούς που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση συντηρείται το καθεστώς των συμβασιούχων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση, και τα σχολεία τον Σεπτέμβρη θα λειτουργήσουν με χειρότερους όρους, με βάση και τις συνταξιοδοτήσεις και τον αριθμό των αναπληρωτών που προσελήφθηκαν αυτή τη χρονιά για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών».

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα που διαμορφώνεται, οι εκπαιδευτικοί «αντέταξαν την ανάγκη από την αρχή της χρονιάς να υπάρχουν στα σχολεία όλοι οι απαραίτητοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, όλων των ειδικοτήτων ώστε -ειδικά σε αυτή την περίοδο- να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο παιδαγωγικής λειτουργίας που να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών και θα τους στηρίξει ουσιαστικά, μετά από δύο χρονιές κατά τις οποίες βιώνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας και της διαχείρισής της. Συνδυάζοντας αυτό το αίτημα με την ανάγκη για ενίσχυση των σχολείων, μέτρα αραίωσης των μαθητών ανά τμήμα κ.ά.».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet