Εξαιρετική επιτυχία στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης του ΣΠΑΠ στη Λυκόβρυση
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εξαιρετική επιτυχία στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης του ΣΠΑΠ στη Λυκόβρυση

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης συνέχισε το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα κυκλικής οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, με την 3η δράση-προβολή ταινίας-ντοκυμαντέρ, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολυμβητηρίου Λυκόβρυσης, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Σύντομα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις και σε άλλους Δήμους-μέλη του Συνδέσμου.

Το θέμα της ταινίας-ντοκυμαντέρ που προβλήθηκε φέρει τον τίτλο «Plastic Free Archipelago» (Ένα Αρχιπέλαγος Χωρίς Πλαστικά), έχει την υπογραφή του δημοσιογράφου και παραγωγού ντοκιμαντέρ Σωτήρη Δανέζη και γυρίστηκε σε νησιά των κυκλάδων (Δονούσα, Σίκινο κ.ά.), στον Αργοσαρωνικό, αλλά και σε Πάτρα και Αθήνα, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος  Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και αφορά την ρύπανση που προκαλούν τα πλαστικά μίας χρήσης, στις ελληνικές θάλασσες  και στις παραλίες και τις προσπάθειες για τη σταδιακή κατάργηση τους.

Στη δράση ήταν παρόντες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και μέλος Ε.Ε. του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Μπόλλας, ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και μέλος Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Ιωάννου, ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ, Νίκος Χιωτάκης, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, πολλοί αυτοδιοικητικοί αιρετοί Α’ & Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης και ο δημοσιογράφος  και παραγωγός του ντοκιμαντέρ Σωτήρης Δανέζης .

Ο κ. Σιώμος αφού ευχαρίστησε τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Πατούλη για την πολυποίκιλη και διαχρονική βοήθειά τους προς τον ΣΠΑΠ δήλωσε:

«Συνεχίζουμε σήμερα εδώ στη Λυκόβρυση, με την 3η δράση για το 2020 στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει ο ΣΠΑΠ για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης, μέσα από βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες. Με τη σημερινή δράση δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.

»Η πρόσφατη ψήφιση του εξαιρετικά σημαντικού περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, καθώς και η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης, μας αφορά όλους και εμείς στον ΣΠΑΠ οφείλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας.

»Η ταινία που προβλήθηκε σήμερα η οποία φέρει την υπογραφή του εξαιρετικού δημοσιογράφου και παραγωγού ντοκιμαντέρ Σωτήρη Δανέζη, είναι εξαιρετικά απλή και κατανοητή, κάτι  το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τους θεατές κυρίως των νεοτέρων ηλικιών, προκειμένου να μένει αμείωτο το ενδιαφέρον τους παρακολουθώντας την. Επίσης, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι περνάει με πολύ ιδιαίτερο και συγκινητικό  τρόπο το μήνυμα για την ανάγκη που υπάρχει  να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας.

»Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, αλλά κυρίως παιδιά συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό στις περιβαλλοντικές δράσεις που διοργανώνουμε. Το περιβάλλον είναι η ζωή μας και έχουμε καθήκον να το προστατεύουμε και να το παραδώσουμε ακόμα καλύτερο στη νέα γενιά.

»Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί τους επόμενους μήνες, με πολλές παρόμοιες δράσεις και σε άλλους Δήμους-μέλη του Συνδέσμου.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσο Μαυρίδη για την εξαιρετική φιλοξενία και την παραχώρηση του χώρου, τον αντιδήμαρχο και μέλος Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Παναγιώτη Ιωάννου για την εξαιρετική συνεργασία και για την καθοριστική προσπάθεια του, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η σημερινή εκδήλωση με τόση μεγάλη επιτυχία, καθώς και να συγχαρώ τον δημοσιογράφο και συγγραφέα  Σωτήρη Δανέζη και την Αγγελική Κοσμοπούλου, εκτελεστική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κ. Λασκαρίδη, για την εξαιρετική συνεργασία με αποτέλεσμα αυτή την εξαιρετική ταινία-ντοκιμαντέρ.

»Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές και εργαζομένους του ΣΠΑΠ και του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης  για την επιτυχή τήρηση των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων ασφαλείας για θεατές και συμμετέχοντες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet