Ευθύνη της κυβέρνησης το «αλαλούμ» με τις αιτήσεις αδιόριστων εκπαιδευτικών λέει ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ευθύνη της κυβέρνησης το «αλαλούμ» με τις αιτήσεις αδιόριστων εκπαιδευτικών λέει ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»

Το Δ.Σ.  του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει «την τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης για την απόρριψη εκατοντάδων αιτήσεων αδιόριστων εκπαιδευτικών εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και λαθών του συστήματος, για άλλη μία φορά, με αποτέλεσμα συνάδελφοι που εργάζονταν στα σχολεία όλης της χώρας, να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν στην ανεργία για τα επόμενα χρόνια».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, στις 29 Ιουνίου, μία ημέρα δηλαδή πριν απολυθούν 41.000 αναπληρωτές, όταν εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ, όπως προηγουμένως και στην Ειδική Αγωγή, παρουσιάστηκαν στους πίνακες μεγάλες ανακατατάξεις, λόγω του προσοντολογίου, «αλλά το χειρότερο, πολλοί συνάδελφοι δεν βρήκαν καν το όνομά τους, γιατί η αίτησή τους απορρίφθηκε από το ΑΣΕΠ λόγω παραβόλου».

Απορρίφθηκαν επίσης και αιτήσεις εκπαιδευτικών διετούς φοίτησης που, ενώ είχαν κάνει εξομοίωση, δεν πρόλαβαν να την καταθέσουν, χωρίς δική τους ευθύνη, όπως λέει ο Σύλλογος.

Επιπλέον, έχουν παρατηρηθεί λάθη και στο πέρασμα των στοιχείων, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη μοριοδότηση πολλών εκπαιδευτικών και άρα και στη θέση τους στους πίνακες.

Όλοι οι παραπάνω εκπαιδευτικοί καλούνται τώρα να κάνουν ένσταση, πληρώνοντας και 20 ευρώ, «χωρίς να έχουν ιδέα, πότε και αν θα δικαιωθούν!» προσθέτει ο Σύλλογος.

«Γίνεται φανερό ότι όσο δεν ικανοποιείται το δίκαιο αίτημα για μόνιμους, μαζικούς διορισμούς όλων αναπληρωτών, ο νόμος 4589 του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρήθηκε στο ακέραιο από τη Ν.Δ., θα δημιουργεί συνεχώς αδικίες, κατηγοριοποιήσεις ακόμα και απολύσεις» προσθέτει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, ο οποίος και διεκδικεί:

  • Κανένας αναπληρωτής να μη μείνει εκτός πινάκων λόγω παραβόλου και τεχνικών προβλημάτων του συστήματος ή μη κατάθεσης της εξομοίωσης.
  • Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση, με ευθύνη του υπουργείου και των δομών του.
  • Το υπουργείο και η κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα λύσει τα παραπάνω ζητήματα, πριν γίνουν οι νέες προσλήψεις των αναπληρωτών.
  • Καμία απόλυση αναπληρωτή, μέτρα στήριξης όλων των συναδέλφων, κάλυψη όλων των κενών πριν την 1η Σεπτεμβρίου σε μία φάση.
  • Κατάργηση του νόμου 4589. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καλεί τα μέλη του στην κινητοποίηση την Τρίτη 7 Ιουλίου, στις 10π.μ., στο υπουργείο Παιδείας.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet