Κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους από το Δίκτυο SDG 17 Greece
protothema.gr
Σύνδεσμοι-Φορείς

Κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους από το Δίκτυο SDG 17 Greece

Την ώρα που η χώρα μας συγκλονίζεται από πρωτοφανείς πυρκαγιές που έχουν συντελέσει σε μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες συμπολίτες μας χωρίς εστία, το Δίκτυο για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών SDG 17 Greece βρίσκεται κοντά στους πληγέντες συνανθρώπους μας προκειμένου να ανακουφίσει, όσο είναι δυνατόν, τον πόνο τους και να τους στηρίξει στα πρώτα τους βήματα, ώστε να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, όπως σημειώνει η διοίκηση του Δικτύου.

«Αυτήν την κρίσιμη ώρα, αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα να λειτουργήσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη, προκειμένου να μετριάσουμε, όσο γίνεται, τις συνέπειες της εθνικής αυτής καταστροφής, για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας, συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής φροντίδας και υγιεινής, φάρμακα για άμεση φροντίδα εγκαυμάτων, λευκά είδη, ενδύματα και υποδήματα κ.ά.», επισημαίνει το Δ.Σ.

Το Δίκτυο SDG 17 Greece καλεί τους πολίτες να συνδράμουν την προσπάθειά του, προσφέροντας ο καθένας ό,τι μπορεί από τα παραπάνω είδη, τα οποία θα μοιραστούν στους πληγέντες από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Κάλεσμα απευθύνει, επίσης, σε επιχειρήσεις και φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια, με χορηγίες σε είδη πρώτης ανάγκης, ως μια πράξη αλληλεγγύης, με ιδιαίτερο συμβολισμό για την ελληνική κοινωνία, αυτές τις δύσκολες ώρες.

Το σημείο συγκέντρωσης είναι τα γραφεία του Δικτύου SDG 17 Greece (Λεωφ. Κηφισίας 100 & Μαραθωνοδρόμου 83) από Δευτέρα έως Παρασκευή 9π.μ.-5μ.μ. Τηλ. αριθμοί επικοινωνίας: 210 6140823 και 210 6142169, email: [email protected].

Η πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece, δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, δήλωσε:

«Σε αυτήν την εθνική τραγωδία, οι συνάνθρωποί μας που βίωσαν τον αβάσταχτο πόνο να χάσουν το σπίτι τους, μας χρειάζονται στο πλευρό τους. Όσο μπορεί και με ό,τι μπορεί ο καθένας μας, ας δείξουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας. Οι τραγικές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας μάς γεμίζουν όλους με ανείπωτη θλίψη, για τις δραματικές επιπτώσεις στις ζωές των πληγέντων συνανθρώπων μας, στο οικοσύστημα και κατ’ επέκταση στις ζωές όλων μας. Ιδιώτες, φορείς και επιχειρηματικός κόσμος ας βοηθήσουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε, τους συμπολίτες μας, στα πρώτα τους βήματα για να ορθοποδήσουν και να συνεχίσουν τη ζωή τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet